Fenerbahçe'nin Şampiyonluk Kaçınca Kaybı Büyük Olacak

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup olarak bitime 2 hafta kala lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisine düşen ve şampiyonluk şansını oldukça zora sokan Fener bahçe, kalan iki haftada ipi göğüsle yememesi halinde maddi anlamda da büyük kayıp yaşayacak.

Fenerbahçe'nin Şampiyonluk Kaçınca Kaybı Büyük Olacak
Sarı-lacivertli takım, Süper Lig'de kalan iki hafta sonunda Beşiktaş'ın önüne geçememesi durumunda 17 milyon liralık şampiyonluk primini de rakibine kaptıracak.

Fenerbahçe bu durumda, takımlara şampiyonluk sayılarına göre verilen paydan da mahrum kalacak. Lig tarihinde şu ana dek 19 kez şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertliler, şampiyonluk başına verilen 1 milyon 600 bin lirayı da yitirecek.

Harcadığı paranın karşılığını alamayabilir

Sezon başında büyük bir değişime giden ve takımın başına Vitor Pereira'yı getiren Fenerbahçe, futbolculara yaptığı ödemelerin yanı sıra harcadığı bonservis bedelinin de karşılığını alamayabilir.

Pereira yönetiminde yıldız oyuncuları kadrosuna katmak için önemli bonservis ücretleri ödemek durumunda kalan sarı-lacivertli ekip, 3'ü kiralık 11 futbolcu alırken, 8 oyuncunun bonservisi için yaklaşık 42 milyon avro bonservis ücreti ödedi.

12 milyon avro geliri de zora soktu

Fenerbahçe, doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alamama durumunda ise şimdiden 12 milyon avro katılım (Yaklaşık 40 milyon lira) payını da oldukça zora soktu.

Sarı-lacivertli takım, şampiyonluğun yanı sıra, Şampiyonlar Ligi'nde elemelere kalması halinde 57 milyon liralık bir geliri riske etmiş olacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.