Cesare Prandelli yerine göreve getirilen ve sezon sonuna kadar sözleşme imzalanan Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımdaki ilk sınavında başarılı oldu.

Mücadele hızlı başladı ve henüz 5. dakikada Serdar'ın frikikten attığı golle, G.Saray evinde 1-0 geriye düştü. Golün hemen ardından 7. dakikada bir penaltı kazanan G.Saray, Pandev'le bu şansı değerlendiremezken, 15. dakikada bu kez Selçuk İnan frikikten ağları sarsarak duruma eşitlik getirdi. Mücadelenin 35. dakikasında 1 penaltı daha kazanan Galatasaray, Selçuk'un bu fırsatı gole çevirmesiyle 2-1 öne geçti. İlk yarı bu skorla son buldu.

İkinci yarıya da iyi başlayan Galatasaray, tehlikeli pozisyonlar üretmeye devam etti. Felipe Melo, 57. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, 4 dakika sonra, 61. dakikada Erkut güzel bir golle konuk ekibi 2-2'lik eşitliğe taşıdı. 10 kişi kalan ve kalesinde 2. golü de gören Galatasaray'ın oyundan düşmesi beklenirken tam tersi oldu ve sarı kırmızılılar tehlikeli ataklarını sürdürdü. 83'te Bruma attığı golle G.Saray'ı yeniden öne geçirirken, 89. dakikada Umut Bulut maçın skorunu tayin etti: 4-2

Yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, selefi Cesare Prandelli'nin pek tercih etmediği 4-4-2 sistemiyle takımını sahaya çıkardı.

Eskişehirspor karşısında savunmada Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Chedjou ve Telles'e formayı veren Hamzaoğlu, orta alanda Felipe Melo, Selçuk İnan, Olcan Adın ve Emre Çolak'ı görevlendirdi. Hücum hattında ise Umut Bulut ve Pandev bulundu.