İşte Galatasaray'ın Yeni Hocası!

Sarı-Kırmızılılar, Fransa'nın Lyon takımının başantrenörü Marina Maljkovic ile 1 yıllık anlaşmaya varıldığını resmen duyurdu.

İşte Galatasaray'ın Yeni Hocası!
MARINA MALJKOVIC KİMDİR?

Marina Maljkovic, 26 Eylül 1981 Belgrad doğumlu. Dört kez Euroleague şampiyonluğu kazanan Sırp koç Bozidar Maljkovic’in kızı. Maljkovic, henüz 16 yaşında Fransız kulübü Abeilles de Rueil’de asistan koçluğa başlarken aynı zamanda o takımın oyuncusuydu. 2002 yılında Sırbistan Kadın Basketbol 3. Ligi takımlarından KK Ušće’nin Baş Antrenörlüğüne geçti ve iki yıl içinde takımını 1. lige çıkardı.

2007-09 yıllarında Sırbistan Kadın Basketbol 1. Ligi ekiplerinden ŽKK Hemofarm’ı çalıştıran Maljkovic, iki yıl sonunda 2 Sırbistan Ligi, 2 Sırbistan Kupası kazandı. Hemofarm kariyerinin ardından ŽKK Partizan’da dört yılını geçiren Sırp koç, burada dört yıl üst üste Sırbistan Ligi Şampiyonluğu, 2 Sırbistan Kupası ve 2 Kadınlar Adriyatik Basketbol Ligi’ni kazandı.

Maljkovic, lig şampiyonluğu yaşadığı tüm yıllarda Sırbistan’da “Yılın Koçu” seçildi. Sırbistan kariyerinin ardından, Fransa’nın önemli kadın basketbol takımlarından Union Lyon Basket Féminin ile 2013 yılında anlaştı ve üç sezon boyunca orada kaldı.



Kulüp kariyeri kadar milli takım kariyerinde de oldukça önemli başarılara imza atan Maljkovic, 2015 yılında Romanya ve Macaristan’ın ortaklığında düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın finalinde Fransa’yı 76-68 ile geçerek tarihinin ilk Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşan Sırbistan’ın başında yer alıyordu. Avrupa basketbolunda önemli bir isim olan Maljkovic, şimdi Galatasaray altında kariyerine devam edecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.