Lidere Darbe Mesut 90+5’te Sahnede!

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, sahasında ağırladığı lider Leicester City'yi 90+5'te gelen golle yenmeyi başardı.

Lidere Darbe Mesut 90+5’te Sahnede!
Premier Lig'de 26. hafta karşılaşmalarında Arsenal, sahasında lider Leicester City'yi konuk etti.

Maçın ilk yarısını 1-0 geride tamamlayan ev sahibi ekip 54. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında geriden gelerek 90+5'te bulduğu golle üç puana uzandı ve Leicester City'nin 7 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun temposu yüksek olsa da iki takım da fazla gol pozisyonu üretemedi. 43. dakikada Monreal'in ceza sahası içinde Vardy'ye yaptığı faulün ardından maçın hakemi penaltı noktasını göstedi. Penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Vardy, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı ve Leicester City ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Arsenal, 47'te Giroud ile net bir fırsattan yararlanamazken, 54. dakikada Danny Simpson, ikinci sarı kartını görerek oyundan atılınca Leicester City sahada 10 kişi kaldı.

Bu dakikadan sonra baskısını arttıran Arsenal, aradığı ilk golü 70. dakikada buldu. Giroud'nun pasında Walcott kale önünde yaptığı vuruşla skora dengeyi getirdi: 1-1.

90+5'te ise sahneye Dany Welbeck çıktı. Mesut Özil'in kullandığı serbest vuruşta kale önünde topa iyi yükselen golcü oyuncu, yaptığı kafa vuruşuyla maçın sonucunu ilân etti: 2-1.

Arsenal bu galibiyetle puanını 51'e yükselterek ikinci sıraya yükselirken, Leicester City ise 53 puanda kaldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.