Fenerbahçe’de 100. yıl şampiyonluğu da yaşadı, 2006’da Denizli’de, 2010 ve 2012’de Kadıköy’de son dakika kaçan şampiyonlukların acısını da Selçuk Şahin… Geçen sezon 34 yaşında İsviçre’nin 2. lig ekiplerinden FC Wil 1900’ün yolunu tuttu. Selçuk, işlerin kötü olduğu zamanlarda Aziz Yıldırım’ın yoluna çıkılmaması tavsiyesinde bulundu.

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım’ın torpili ile oynamadığının altını çizen tecrübeli futbolcu, Yıldırım’ın fırçalarının takım üzerindeki etkileri ile ilgili “Takımın kendine çeki düzen vermesine neden oluyordu. İşler çok kötü giderken çok sinirli gelirdi. Sinirli anında aynı yoldan gitmeyeceksin. Yolunu değiştireceksin. Bazen gelir seni oğlu gibi sever ama işler kötü gittiğinde başkandan kaçarsınız. İşler kötü gittiğinde tesislere girer ve kimse koridora çıkmazdı. Oda oda kaçardı herkes…” dedi.

Ayrılırken gerekli ilgiyi görmediğinden şikayetçi olan Selçuk Şahin, şunları söyledi:

“12 yıl hizmet etmiş bir oyuncuydum. Kuyt’a yapılan yüzde 100 doğru. Kulübe emek vermiş biri böyle vedayı hak ediyordu. Keşke biz de bir telefon ile değil, o şekilde gönderilseydik. Ayrılmamız çok doğal, kulübe kazık çakacak halde değilim. Hem şampiyonluk kaçtı hem de yabancı kuralı serbest hale geldi. Bizimle çalışmak istememeleri çok normal. Ayrılış şekli bizi üzdü sadece. Ayrılacağımızı çoğumuz biliyorduk. Bu konuda hiç kimseye ya da başkanımıza bir şey söylemek istemiyorum. En kötü zamanlarımda da hep yanımda oldular. Olan oldu. Bu benim sevgimden bir şeyi eksiltmez. Oradaki insanlara da herhangi bir kırgınlığım yok.”

“KÜME DÜŞMEYİ GÖZE ALDIK”

3 Temmuz süreci ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Selçuk Şahin, şu açıklamalarda bulundu:

“2. ligde de olsak fark etmezdi. Düşmeyi de göze almıştık. Düşersek para pul istemediğimizi söylemiştik. Ödemelerin olamayacağını ve isteyenin ayrılabileceğini ilettiler. Ayrılanlar da oldu. Bir anlamda iyi oldu. Giderek kulübe maddi katkıları oldu. Biz, oynayacağımızı söyledik. 3. ligde de oynasak bu kulüp Fenerbahçe…

Bir sene oynar tekrar çıkardık lige… Açıkçası çok uykusuz günler geçirmedim. Bir yıl para almasam da geçinirdik. Zaman ilerledikçe rüzgâr tersine dönmeye başladı. Kulüp düzeldi, taraftar çok sahip çıktı. Maddi anlamda büyük destek oldu. Fenerium’u doldurdular. Paralarımız da ödendi. Sonuç ne olursa olsun hazırlıklıydım.”