F.BAHÇE'NİN Mali Fair Play kriterleri gereği UEFA ile yaptığı anlaşma örtülü bir transfer yasağı getiriyor. Sarı-Lacivertli yönetimin transfer yapabilmesi için önce futbolcu satması gerek. Aldığı futbolcunun fiyatının sattığı futbolcunun fiyatından yüksek olma şansı yok.

Kadrodaki futbolcular içinde yüksek bonservis bedeliyle satılma potansiyeli olan iki futbolcu var: Robin van Persie ve Luis Nani... Çin'den devre arasında bonservisine 20 milyon euroluk teklif alınan Nani'nin sözleşmesinde Avrupa'ya giderse 8.5 milyon euroya serbest kalabilir" maddesi var. Sarı-Lacivertli yönetim, Nani'nin satışından 15 milyon euronun üzerinde bir gelir hedefliyor.

30 MİLYON EUROLUK BÜTÇE ÇIKIYOR

Nani gibi satılması gündemde olan bir diğer isimse Robin van Persie. İtalya liginde forma giymek isteyen Hollandalı futbolcu, sezon içinde Lazio yönetimiyle görüştü. Çinliler devre arasında Hollandalı futbolcuya da talip oldu. Ancak RvP, "F.Bahçe'de şampiyonluk yaşamak istiyorum" diyerek transferi sezon sonuna bıraktı.

Van Persie'nin de Nani gibi 15 milyon euroluk bir fiyatla satılması gündemde. Böylece F.Bahçe'nin 30 milyon euro civarında bir transfer bütçesi oluşacak. F.Bahçe ya bu parayla transfer yapacak ya da bonservisi elinde olan futbolcularla kadrosunu takviye edecek.

ELDE SADECE 12 OYUNCU KALIYOR

Kiralıklar Ba, Fabiano ve Markovic kulüplerine dönecek. Kadlec, Sparta Prag'a gitti. Bruno Alves, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Samuel Holmen ve Serdar Kesimal'la da yollar ayrılacak. Eğer Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mehmet Topal ile sözleşme imzalanmazsa kadroda sadece Alper, Hasan, Fernandao, Josef, Ozan, Kjaer, Şener, Volkan Demirel ve Volkan Şen kalacak. Stoch, Emmenike ve Salih Uçan'ın döneceği düşünülürse kadroda sadece 12 futbolcu kalabilir. Gelecek sezon F.Bahçe'nin kadrosu 22 kişiden kurulacak. Caner, Gökhan ve Mehmet Topal gitmezse en az 7 transfer yapılması planlanıyor.

FENER'İN TRANSFER RAPORU

GİDECEK KİRALIKLAR

Abdoulaye Ba

Fabiano

Lazar Markovic

SöZLEŞMESİ BİTENLER

Bruno Alves

Mehmet Topuz

Michal Kadlec

Raul Meireles

Samuel Holmen

Serdar Kesimal

TAKIMDA KALANLAR

Alper Potuk..........2018

H.Ali Kaldırım..........2017

Fernandao..........2019

Josef de Souza..........2019

Ozan Tufan..........2020

Siman Kjaer..........2019

Şener Ö...........2019

Volkan Demirel..........2017

Volkan Şen..........2018

BELİRSiZ OLANLAR

Gökhan Gönül

Caner Erkin

Mehmet Topal

FENER'DEN SATILACAKLAR

Diego Ribas..........2017

Luis Nani..........2018

Van Persie..........2018

KİRALIK GELENLER

Miroslav Stoch

Emmanuel Emmenike

Salih Uçan