PEGASUS Havayolları'nın ana sponsorluğunda Çeşme Alaçatı'da bu yıl 8'inci defa düzenlenen Windsurf Dünya Kupası'nda erkeklerde Fransız Julien Quentel, kadınlarda ise Aruba Adaları'ndan Sarah-Quita Offringa mutlu sona ulaştı.
Erkeklerde 2'ncilik Fransız Antoine Albeau'nun, 3'üncülük de aynı ülkeden Pascal Toselli'nin oldu. Kadınlarda ise ikinciliğe Fransız Delphine Cousin uzanırken şampiyonadaki en başarılı Türk sporcu olan Lena Erdil 3'üncü sırada yer aldı. Kadınlarda Fulya Ünlü kendisine beşinci sırada yer bulurken Çağla Kubat altıncılıkla yetindi.
35 ülkeden 81 sporcunun mücadele ettiği PWA Dünya Kupası'nda 1000 Euro ödüllü hız yarışmasını erkeklerde saatte 68.5 kilometreye ulaşan Fransız Cedric Bordes, kadınlarda da saatte 61.8 kilometreyi gören Sarah-Quita Offringa kazandı.
Toplam 55 bin Euro ödüllü şampiyonada dereceye giren sporculara ödüllerini Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Üyesi Emre Berkin ve Pegasus Airlines Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk verdi.

FOTOĞRAF