Maçın hemen ardından yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlayan Yasin, yedek kalması konusundaki düşüncelerini şöyle anlattı:

"Geçen sezonki performansımın üstüne koymak isterim elbette ama fazla şans bulamadım. Hocam farklı düşünüyor kadro konusunda. Ben her maçta oynamak isterim tabii ki, ama hocamın düşündüğü bazı şeyler vardır. Saygı duymaktan başka bir şey yapamam. Zaten bir şey söylesem saygısızlık yapmış olurum.

Dünyanın en iyi takımlarından birine karşı oynadık. İkinci yarı Umut ya da Burak atsa skor farklı olabilirdi.

İlk yarıda fazla iyi oynayamadık. Öne doğru fazla aksiyon yapamadık. Atletico da iyi oynadı ve basit goller yedik. Bence bize kanatlı oyun daha çok yakışıyor."

"ÇOK ÇALIŞIRSAK KADROMUZ YETERLİ"
Yasin Öztekin, maç sonrasındaki basın toplantısında ise, Galatasaray'ın transfere ihtiyacı olduğu yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine, kadrolarının yeterli olduğunu ancak daha çok çalışıp, iyi konsantre olmaları gerektiğini aktardı.

Geçen sezon yaşadıkları başarıları anımsatan sarı-kırmızılı futbolcu, "Transferler olabilirdi ama sonuçta geçen sezon şampiyon olduk. Türkiye Kupası'nı ve Süper Kupa'yı aldık. Kadromuz Süper Lig için yeterli ama burası Şampiyonlar Ligi. Burada daha çok konsantre olmamız lazım. Daha çok çalışıp, daha çok koşarsak, kadronun yeterli olacağını düşünüyorum. Yüreğimizle oynar, seyircimizi de arkamıza alırsak her takımı yenebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Atletico Madrid'in kaliteli bir ekip olduğuna vurgu yapan Yasin, "Astana'yı hem içeride hem de dışarıda yenmemiz lazım. Kader maçlarımızı Benfica'ya karşı yapacağız. Onları da kendi sahamızda yeneceğimizi düşünüyorum. Hem bireysel hem de takım olarak daha iyi oynamamız lazım. Bunu başarırsak gruptan çıkacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.