F.BAHÇE’DE Gregory van der Wiel transferi için asisti Robin van Persie ve Dirk Kuyt yaptı. Pazartesi eşi Rose Bertram ile birlikte İstanbul’a gelen 28 yaşındaki Hollandalı sağ bek, İstanbul’u gezdi, geceyi Kalamış'ta otelde geçirdi.

Sarı-Lacivertli yetkililer, medya görüntü almasın diye Van der Wiel’i otelin arka kapısından çıkarıp, Şükrü Saracoğlu’na götürdü. Stadı gezen Hollandalı, saat 11.00'de de kulüp binasında F.Bahçeli yöneticilerle pazarlık masasına oturdu. Zirve yaklaşık 5 saat sürdü.

HOLLANDALILAR MUTLU


PSG’den ayrılan ve bonservis bedeli bulunmayan Van der Wiel’in alacağı ücret ve imza parası konusunda sıkıntı çıkmadı. Taraflar maddi konularda kısa sürede uzlaşmaya vardı. Ancak Wiel ve eşi Rose Bertram’ın İstanbul’daki yaşantı konusunda kafasında bazı soru işaretleri vardı. F.Bahçeli yöneticiler de Robin van Persie, Dirk Kuyt ve daha önce Sarı-Lacivertli formayı giyen Pierre van Hooijdonk’u örnek gösterip, “Hollandalılar’ın en mutlu olduğu kulüp F.Bahçe” dediler.

BOUCHRA PRES YAPTI

Van der Wiel ve Rose Bertram’ın kafasındaki soru işaretlerini gideren isimse tatilini Dirk Kuyt ve ailesiyle geçiren Robin van Persie ve eşi Bouchra oldu. RvP, “Kulüp olarak PSG’de ne ararsan, tesis, stat, taraftar daha fazlası F.Bahçe’de var. İstanbul da rüya gibi bir şehir.

Trafiği dışında biz hiçbir sıkıntı yaşamadık. Mutlaka gelmelisin” dedi. RvP’nin eşi Bouchra da Rose’a “İstanbul’a gelirsen asla pişman olmazsın. Hayatının en doğru kararını verirsin” dedi. Bu sözler üzerine Van der Wiel imza aşamasına geldi.