Yılın transferi

Galatasaray, müthiş bir transferle ezeli rakibi Fenerbahçe'nin transfer bombalarını gölgede bırakmak amacında.

Yılın transferi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübünün önümüzdeki yıllarda Avrupa Kupaları'ndan men tehlikesi yüzünden yüksek maliyetli transfer hamlelerinden kaçınırken, yılın flaş transferi için sponsor desteği bulma amacında.

Başkan Dursun Özbek, Zlatan İbrahimoviç'i Sarı Kırmızılı renklere kazandırarak taraftarının tepkisini dindirmeyi hedefliyor. Ancak bu transfer yüksek maliyeti nedeniyle şu an için Galatasaray'ın ekonomik koşullarını aşacak düzeyde. Dursun Özbek'in transfer planının işlemesi için önemli bir sponsor desteğine ise yol açıldı. Paris SG'in Katarlı patronu Nasser Al Khelaifi vergisiyle birlikte yılda 17 milyon euroluk maliyeti olan 33 yaşındaki Zlatan İbrahimoviç'i gözden çıkarmış durumda.



Galatasaray'ın beIN Media Group planı

Madolyonun diğer yanında ise Nasser Al Khelaifi'nin sahibi olduğu "beIN Media Group"un, Türkiye Süper Ligi'nin yayın hakkına sahip olan yayın kuruluşunu almasıyla gerçekleşti. Artık, yayın haklarının sahibi Digitürk'ün de patronu olan Nasser Al Khelaifi, Türkiye Süper Ligi'ni Dünya'da izlenir bir lig haline getirmeyi hedefliyor. Böylece yayıncı kuruluşun gelirleri artarken, Süper Lig'in kalitesi de yükselecek. Fenerbahçe'nin flaş transferleri tüm Avrupa medyasında da geniş yankı uyandırırken, İbrahimoviç'in Sarı Kırmızılı kulübe transferi ile daha da sivrilecek olan Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti böylece gerçek anlamda Dünya Derbisi sıfatını elde edecek.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de, Sarı Kırmızılı camia içindeki Fransız lobisini de bu konuda devreye sokarken, Galatasaray forma reklamında da Nasser El Khealifi'nin şirketlerinden biri yer alması planlanıyor. Böylece forma reklamı karşılığında İbrahimoviç'in transferinin gerçekleşmesi için girişimler büyük bir titizlikle sürdürülüyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.