Zamanında Fenerbahçe'nin yıldızıydı şimdi oto yıkamacı oldu!

Faruk Yiğit 1990'lı yılların başında Türkiye'nin en çok konuşulan birkaç futbolcusundan biriydi. 1998 yılında son derece yüksek bir bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan Faruk Yiğit, 2013'te futbolculuk yaşamına son noktayı koydu. Şimdilerde bambaşka bir kariyerle karşımıza çıktı.

Zamanında Fenerbahçe'nin yıldızıydı şimdi oto yıkamacı oldu!
İşte Faruk Yiğit'in A.A.'ya verdiği röportajdan önemli kesitler...

Yalovaspor, Boluspor, Kocaelispor ve Fenerbahçe'de oynayan, Milli Takım formasını giyen ve bir dönem teknik direktörlük görevinde de bulunan Faruk Yiğit (49), Yalova'da 2,5 yıldır esnaflık yapıyor. 

Futbolu 2002'de bıraktığını ve 2005'te teknik direktörlüğe başladığını aktaran Yiğit, Orhangazispor'u bir dönem çalıştırdığını Bilecikspor'da da görev yaptığını söyledi. Başka yerlerden teklif aldığını ancak bir şekilde önünün kesilmeye çalışıldığını belirten Yiğit, bu yüzden ticarete atılmaya karar verdiğini anlattı.

Orhangazi'de mermer işi yaptığını ve bir süre sonra fabrikayı kapattığını ifade eden Yiğit, "Orayı kapatınca son bir işle daha uğraşayım derken, oto yıkama işine girdim. Futbolun içinden gelen insan, futbolla özleşmiş insandır. Futbolculuk ve hocalık, o günler tabii ki hala insanın içinde. Ben hırslı oyuncuydum ve halen aklımda o günler. O günleri yaşamak isterdim tabii, ama hayat devam ediyor. Bir şeylerle uğraşmak zorundasınız. Biz de 2,5 yıl önce oto yıkama işine girdik." dedi.



Oto yıkama yerinde kendisini görenlerin şaşırdığını vurgulayan Yiğit, şunları kaydetti: "Beni görenler bakıyorlar. 'Allah Allah, biz bu adamı bir yerden tanıyoruz ama nereden' diye soruyorlar. 'Siz oyuncu musunuz?' diyen de var. Futbolcu olduğumu anlayınca, ilgi ve alaka daha değişik oluyor. Geçenlerde Fransa'da çalışan bir arkadaş, peşimden geliyor. 'Ağabey ben seni nereden tanıyorum' diyor. 'Sporu seviyor musunuz' sonra 'siz Faruk musunuz' dedi. 'Evet, ta kendisiyim' dedim. Sonra fotoğraf çektirdik. Öyle güzel bir anı oldu. Burada şöyle bir şey var, 'Fenerbahçeli Faruk ağabeyin orada yıkatıyoruz arabayı.' Bu, Yalova'da bir ayrıcalık oldu.'



Boluspor-Galatasaray maçını unutamadığını anlatan Faruk Yiğit, "1990'lı yıllardı. İlk maçımı oynadıktan sonra salı günü milli takıma çağrıldım. Arkası da gelmeye başladı. Trend olarak hep yükselişte bir oyuncuydum. 90'lı yıllarda Fenerbahçe, Kocaeli, Beşiktaş, Galatasaray, hepsi beni istiyordu. Kocaelispor ile anlaştım. Kocaelispor'da 6 yıl oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer oldum. Yaş itibarıyla olgun olarak Fenerbahçe'ye geldim." diye konuştu.

Oynadığı tüm kulüplerin kendisi için ayrı değer taşıdığını dile getiren Yiğit, şöyle devam etti: "Fenerbahçe ayrı bir camia. Gerçekten orada oynamak çok ayrı bir özellik. Orayı kaldırabilmek ve orada seyirciye oynayabilmek, ayrı bir duygu. Fenerbahçe'de 3,5 yıl oynadım. 35-40 kez Milli Takım'a çağrıldım ama 15 kez A milli olabildim çünkü Anadolu takımlarından giden nadir oyunculardan biriydim. O zamanlar Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den daha çok oyuncu çağrılırdı. Diğer kulüplerden 1 veya 2 oyuncu geliyordu, onlardan biri de bendim."



Faruk Yiğit, futbol hayatında unutamadığı bir anıyı şöyle anlattı: "1989-1990 sezonunda Yalovaspor'da sözleşmem bitiyor. O dönem ki 4-5 süper lig takımı beni istiyor. Şubat ya da mart gibi Bolu ile ön anlaşma yapmıştık ama para azdı. Bu sefer Sarıyer, Konya, Zeytinburnu, Bursaspor bunlar o zamanın parasıyla iyi rakamlar verdiler. Ben de o dönemki Boluspor başkanıyla görüştüm. 'Ben Bolu'ya gelmeyeceğim, başka takımla anlaşacağım' dedim.



Boluspor başkanı beni aradı. 'Faruk, tamam o parayı biz de vereceğiz sana' dedi. Ertesi gün İznik'te göle gidiyoruz. Beni sudan çıkarıyorlar, apar topar. Abant'a götürdüler, 9 gün orada kaldım. Bir tane hoca verdiler, elinde sopa. Benim gibi 4-5 oyuncu daha vardı, orada. Dağda gezerken bile peşimizde hoca vardı. İyi de oldu bizi kaçırmaları. Kendimizi Türkiye’de kanıtladık. Bize çok emekleri oldu."



UCHE, HÖGH VE SERGEN'Lİ KADRO

Faruk Yiğit'in de bulunduğu 1997-98 sezonu Fenerbahçe'sinde, Uche, Högh ve Sergen Yalçın'ın yanı sıra Moldovan, Murat Yakın, Baliç, Boliç de forma giymişti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
onur atay 8 yıl önce

karızmasımı çızıldı noldukı şereflı bır şekılde onuruyla hayatını ıdame etırıyo tebrık etmek lazım mesle metanetlı ınsanlar metınde olurlar