Kağıthane'nin Gültepe Mahallesi, Talatpaşa Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, ellerinde silah bulunun bir grup, Akçil Sokak'taki bir yardımlaşma derneğine ateş açtmış, dernekte bulunanların karşılık vermesiyle çatışma çıkmıştı. Sokaktaki grupta yer alan Osman Kök (34) ve Murat Yavi (26) hayatını kaybederken, Burak Ataç (23) ile dernekte bulunan Umut Fırat (26), İbrahim Koçyiğit (29), Yunus Emre Aksakallı (40) ile 1 kişi daha yaralanmıştı.

GÖZALTI SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nce olaydan hemen sonra çalışma başlatıldı. İlk gün biri yaşı küçük 8 kişi polis tarafından yakalandı. Bu kişilerin Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan sorgularına göre olaya karışan üç kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 11'e yükseldi. Önümüzdeki saatlerde gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

OLAYIN GERÇEK SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada, olayın gerçek sebebini ortaya çıkarmak için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Olayla ilgili alınan ilk resmi olmayan ifadelerde, dernek üyeleri ile aynı mahalledeki bir grup arasında dernek binası önünde oturma nedeniyle bir süre önce husumet yaşandığı tespit edilmişti. Olay günü de aynı mesele yüzünden bir kişinin dövülmesiyle sonuçlanan kavganın ardından gece saatlerinde olayın meydana geldiği öğrenilmişti. Polisin olayın gerçek nedeni ortaya çıkarmak için soruşturmayı derinleştirdiği öğrenildi.
Olayla ilgili yakalanan şüphelilerden bazılarının uyuşturucu kullanmak ve hırsızlık suçlarından polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.