Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklama ile Orduluların gönlüne su serpti.

SAMSUN-BOLAMAN FİZİBİLİTESİ YAPILIYOR
Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, etüt çalışmaları bitirilen ve ihalesinin yapılması beklenilen Samsun’un Ankara’ya 2 saatte ulaştıracak hızlı tren projesinin büyük ihtimalle 2019 yılında işletmeye alınacağını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’nın halen Samsun-Bolaman (Fatsa) hattı için fizibilite çalışması yaptığını belirten Yılmaz, hızlı trenin Bolaman’a kadar gelmesinin Ordu’nun ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi.

2019’DA İHALESİ YAPILABİLİR
Yılmaz, “Samsun- Ankara hattındaki hızlı tren projesi muhtemelen 2019 yılına kadar gerçekleşecek. Bolaman-Samsun arasındaki hızlı tren fizibilite çalışmalarını Bakanlık çok olumlu bir şekilde sürdürüyor. Bazı kimseler ‘hızlı treni neden Ordu Merkez’e getirmiyorsunuz’ diyor.

Hızlı tren Bolaman’a gelsin biz Ordu’yu Bolaman’a taşırız. Fatsa-Ordu arası 15 dakika.Bolaman’a hızlı tren gelsin Ordu’nun tam göbeğine hızlı tren gelmiş olur. Bolaman’a hızlı tren gelmesi Ordu’nun ihtiyaçlarını karşılar. Halen fizibilite çalışması yapılıyor. Bolaman-Samsun güzergahının tahmin ediyorum 2018-2019 yılında da ihalesi yapılacak” dedi.