Maliye Bakanı Şimşek'ten çiftçiye müjde

Mehmet Şimşek, çiftçi ve üreticilere ödenmek üzere 1 milyar 262 milyon lira ödeneğin serbest bırakılmasını onayladı.

Maliye Bakanı Şimşek'ten çiftçiye müjde
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Mehmet Şimşek, mart ayı nakit programı çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal destekleme bütçesinde yer alan toplam 1 milyar 262 milyon liralık ödeneğin serbest bırakılmasına onay verdi.

TARIM SİGORTALARI İÇİN 150 MİLYON LİRA
Söz konusu ödenekle alan bazlı tarımsal destekler için 862 milyon lira, fark ödemesi destekleri için 155 milyon lira, hayvancılık destekleri için 55 milyon lira, tarım sigortaları için 150 milyon lira, telafi edici ödemeler kapsamında çay budama masrafları için 10 milyon lira, kırsal kalkınma destekleri için de 15 milyon lira ödeme yapılacak.

TOPLAM 1 MİLYAR 262 MİLYON TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ
Diğer tarımsal amaçlı destekler için kullanılmak üzere serbest bırakılan ödenek miktarı da 15 milyon lira olacak, bu tutar, sertifikalı tohum kullanım desteği ödemelerinde kullanılacak.

Böylece toplamda 1 milyar 262 milyon liralık tarımsal destek ödemesi yapılmış olacak.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.