Abh özel çözümlerle köklü değişim sağlıyor

Türkiye’de bilişim hizmetlerinin öncülerinden olan ve 15 ülkede 50 binden fazla kurumsal kullanıcıya hizmet sunan Anadolu Bilişim, yaratıcılık ve kalite anlayışını sürekli geliştirerek müşteri ve çalışanlarını geleceğe taşımaya devam ediyor.

Abh özel çözümlerle köklü değişim sağlıyor
“Anadolu Bilişim olarak, sahip olduğumuz bilgi birikimi, uzmanlıklar ve tecrübe ile Türkiye’nin önde gelen Bilgi Teknolojisi şirketi olmayı hedefliyoruz” diyen Anadolu Bilişim’in Genel Müdürü Yakup Kadri Ünal ile Anadolu Bilişimi ve projelerini konuştuk.

■■Anadolu Bilişim Hizmetleri ne zaman kuruldu? Kuruluş öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?

Anadolu Bilişim’in temeli, 1983 yılında Anadolu Grubu şirketleri için yazılım üretmek, uygulamaya almak ve yaşatmak üzere kurulan Bilgi Sistemleri Koordinatörlüğü’ne ve ATİM organizasyonuna dayanır. 2001 yılından itibaren Anadolu Grubu dışındaki şirketlere de hizmet vermeye başlayan koordinatörlük 2004 yılında şirketleşerek Anadolu Bilişim Hizmetleri A.Ş. adını almıştır.

■■Şirketinizin vermiş olduğu hizmetler ve faaliyet alanlarından bahseder misiniz?

Bütünleşik hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren Anadolu Bilişim, tedarikçi bağımsız bir hizmet şirketi olarak, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümler tasarlamaktadır. Bilişim platformlarındaki ürün zenginliği ve hizmet çeşitliliği ile bilişim endüstrisine teknolojileri ile liderlik yapan markalarla iş ortaklıkları bulunmaktadır. Anadolu Bilişim’in çözüm portföyünde kurumsal kaynak planlama (ERP), müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), iş zekası (BI), büyük veri analizi gibi kurumsal uygulamalarda endüstrinin önde gelen tedarikçilerinin lisanslı servis iş ortağıdır. 2011 yılında Maltepe’de uluslararası Tier-III standartları ile uyumlu olarak kurulan Anadolu Bilişim Data Center ile sunucu barındırma, sanallaştırma, veri yedekleme, veri kurtarma, olağanüstü durum merkezi (ODM) hizmetleri, işletim sistemleri yönetimi, fiziksel altyapı hizmetleri, yönetilebilir güvenlik hizmetleri, saha hizmetleri, veri tabanı yönetimi, farklı teknoloji platformlarında mesajlaşma ve video konferans hizmetleri, dışkaynak hizmetleri ve bulut bilişim hizmetleri sunmaktadır.

■■Sunmuş olduğunuz çözümler müşterilerinize ne gibi avantajlar sağlıyor?

Anadolu Bilişim olarak müşterilerimize kesintisiz ve güvenli hizmet sunmak bizim için kritik bir sorumluluktur. Günümüzde klasik olağanüstü durum senaryolarından ziyade iş sürekliliği şirketler için daha doğru bir ihtiyaca dönüşmeye başladı. Kesintisiz hizmet konusunda yeni nesil teknolojilerimiz ile kurumların ihtiyaçlarına göre hizmet veriyoruz. 2011 yılında hayata geçirdiğimiz Anadolu Bilişim Data Center, akıllı bina konseptiyle 7 aşamalı güvenlik sistemini içeriyor. Veri merkezimizde hem fiziksel güvenlik hem de veri güvenliğini sağlıyor ve her ölçekten müşterimize kesintisiz iş sürekliliği ilkemizle hizmet veriyoruz. Sunduğumuz olağanüstü durum merkezi (ODM) hizmetimiz sayesinde uzun süreli teknik arıza, yangın ve doğal felaket gibi herhangi bir kritik durumda, şirketlerin işlerine ve operasyonlarına Ankara’da bulunan veri merkezimizde barındırılan verilerini kullanarak devam etmelerini sağlıyoruz. Kurumlar için donanım yenileme, bakım, yazılım güncelleme, saklama ve işletme maliyetlerinde avantaj sağlıyoruz.

■■Şirketinizin yakın ve uzun vadedeki hedefleri nelerdir?

Özellikle 2016-2017 orta vadeli dönemi için önemli olduğunu düşündüğümüz veri merkezi faaliyetlerimizi kurumsal şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırmayı ve müşterilerimize uçtan uça BT hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bütünleşik iş teknolojilerinin yükselişiyle, müşterilerimize kendi yatırımlarımız ile hizmet vermenin yanında Hybrit Veri Merkezi yaklaşımı ile farklı hizmetleri uygun maliyetlerle sunmayı hedefliyoruz. Anadolu Bilişim olarak dünyanın önde gelen firmaları ile iş ortaklığımız sonucunda müşterilerimize sağladığımız genel bulut servislerinin yanında, bulut vizyonumuz olan Clousphere markamız altında kendi özel bulut servislerimizi de yakın zamanda kurumların hizmetine sunduk. Bu kapsamda hem genel, hem de özel bulut hizmetleri seviyesinde bütünleşik ve hibrit çözümlere odaklanıyoruz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.