Ukrayna menşeli AutoKrAZ, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler pazarı için İzmir merkezli MCF Savunma A.Ş ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Oluşumun niyet olarak önümüzdeki süreç için hedefinde ise Türkiye’de kuaracakları üretim tesisiyle tüm dünyaya ihracat yapmak yer alıyor.

KRAZ, SAVUNMA SANAYİ İÇİNDE DÜNYA GENELİNDE 10 ÜRETİCİDEN BİRİ

Ülkelerin sahip olduğu silah sayısı ve silah çeşitliliği başta olmak üzere coğrafi faktörler, lojistik esneklik, doğal kaynaklar ve yerel endüstri gibi kriterlere göre belirlenen Dünya Ateş Gücü Endeksi'ne göre Ukrayna ilk 30 ülke arasında yer alıyor.

Ukrayna’nın sahip olduğu know-how’ın yanında KrAZ’ın AR-GE ve İnovasyon gücünün distribütörlük anlaşmasının imzalanmasında ciddi rol oynadığına dikkat çeken MCF Savunma A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanlıoğlu, karşılıklı işbirliği ile farklı pazarlara açılabileceklerinin altını çizdi.

KRAZ ARGE VE İNOVASYON GÜCÜYLE FARK YARATIYOR

Sektörde 1945 yılından bu yana üretim gerçekleştiren KrAZ, ARGE ve İnovasyon gücüyle de adından söz ettiriyor.

Ukrayna’da ve tüm dünyada güçlü, dayanıklı ve güvenilir araçlarıyla dikkatleri üzerine çeken KrAZ, savunma sanayi başta olmak üzere madencilik, orman sektörü, petrol ve gaz taşımacılığı, yol ve altyapıda kullanılan iş araçları yanında acil müdahale amaçlı pek çok ürünle sektöre hizmet veriyor.

KRAZ, ASKERİ VE SİVİL KULLANIMA YÖNELİK GENİŞ BİR PORTFÖYE SAHİP

KrAZ’ın Savunma Sanayi alanında çok güçlü bir üretici olduğuna dikkat çeken MCF Savunma A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanlıoğlu: ‘‘KrAZ’ın askeri ürün gamında zırhlı personel taşıyıcılar, yük taşıyıcılar, çekiciler, şasiler var. KrAZ aynı zamanda sivil kullanıma dönük geniş bir ürün gamına sahip. Belediyeler başta olmak pek çok alanda kullanılabilecek çok sayıda ürünle kullanıcıları buluşturmaya geliyoruz’’ dedi.

YAYGIN SERVİS AĞI VE MOBİL SERVİS İLE ANINDA MÜDAHALE

Pek çok sektörde kritik öneme sahip olan satış sonrası hizmetler konusu, hiç kuşkusuz savunma sanayi alanında da kendini derinden hissettiriyor.

Servis konusunun sektörde ciddi eksiklik oluğunu bilerek ve bu eksikliği gidererek bu alana adım attıklarını ifade eden Mehmet Hanlıoğlu: ‘‘Satış sonrası hizmetler, bu sektörde eksik olan, eksikliği hissedilen bir konu. Biz bunu pazar araştırmalarımızda zaten tespit etmiştik. Servis ihtiyacı olduğunda yaygın servis ağımız ile en hızlı şekilde müdahale edebileceğiz. Bunun yanında Mobil Servis hizmetimizle de Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerde yerinde servis ve yedek parça hizmeti vererek fark yaratacağımızı düşünüyorum’’ dedi.

HEDEF YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM

MCF Savunma ve KrAZ’ın Türkiye ve Türki Cumhuriyetler için distribütörlük anlaşmasının arka planında askeri ve sivil kullanıma dönük araçların yerli üretimi bulunuyor.

Önümüzdeki 3 yıl içinde Türkiye’de ortak bir üretim tesisi kurmayı planladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanlıoğlu, yatırım için fizibilite çalışmalarına şimdiden başladıklarını kaydetti. Hanlıoğlu, Türkiye’de kurulacak üretim tesisi ile hızlı ve etkin şekilde dünya pazarları için üretim sağlayabileceklerinin altını çizdi.

MCF SAVUNMA, KRAZ-SHREK-M İLE İDEF FUARI’NDA GÖZ DOLDURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile bu yıl 14. kez gerçekleşen İDEF 2019’da standıyla göz dolduran MCF Savunma, tehlikeli bölgelerde hizmet veren, patlama riski bulunan unsurları bulup etkisiz hale getirmek için tasarlanmış ağır zırhlı KrAZ-Shrek-M sınıfı aracıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Sektörden yoğun ilgi ve destek gördüklerinin altını çizen MCF Savunma A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanlıoğlu, Ukrayna Savunma Bakanı, Ukrayna Genel Kurmay Başkan Yardımcısı ve Büyükelçilerini stantta ağırladıklarını ifade etti.

Türk yetkililerin de standa ciddi ilgi gösterdiğini ifade eden Mehmet Hanlıoğlu ‘‘TSK ve Emniyet Teşkilatı yetkilileri başta olmak üzere çok sayıda sektör paydaşımıza bilgi verdik, ikili görüşmeler yaptık, İDEF 2019 bizim için çok verimli geçti’’ dedi.

MEHMET HANLIOĞLU

MCF SAVUNMA A.Ş – YÖNETİM KURULU BAŞKANI

www.mcf.com.tr 

0232 290 98 16