Genç mucitten seçim tartışmalarına son verecek buluş

Türkiye’de gençlerin toplumsal ve siyasi konulara duyarlılık gösterdiğine iyi bir örnek olan Armağan Karakaş’ın buluşu Akıllı Seçim Odaları

Her seçim döneminin ardından yaşanan tartışmalara son verebilmek adına lise öğrencisi Armağan Karakaş’ın geliştirdiği ‘’Güvenli Seçim Odası’’ buluşu uluslararası robotik yarışması RoboRave ‘de birinci oldu.

Türkiye’de gençlerin toplumsal ve siyasi konulara duyarlılık gösterdiğine iyi bir örnek olan Armağan Karakaş’ın buluşu birçok özelliği ile seçimlerin ardından gelenek haline dönüşen tartışmalara son verecek özellikler taşıyor.

Sistemin, giriş, oy verme ve oyların sayımı olmak üzere 3 aşamadan oluştuğunu belirten Armağan Karakaş, “Seçmenlerin kimlik kartıyla giriş yaptığı seçim odalarında mühür yerine QR kodlar kullanılıyor. Sandığa atılan oyların ultrasonik sensör yardımıyla sayıldığı güvenli seçim odalarında kullanılan oy sayısı anlık olarak gösteriliyor. ’dedi.

Seçim zarflarının ayrıca ağırlık ölçümüyle yeniden kontrol edildiğini vurgulayan Armağan Karakaş seçim odasında bulunan akıllı cihazlarla yüksek seçim kurumu ve siyasi partilere mail yoluyla seçim sonuçlarının anlık olarak paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nursel Erpolat 5 yıl önce

Harika! İşte bu gençler ülkeyi ileriye taşıyacak olanlar!