Knowledge Club'dan milli network programlama çözümü

Geliştirdiği milli çözümlerle Türkiye'nin büyük kuruluşlarına hizmet veren Knowledge Club, Türkiye'nin birçok önemli kurumunun eğitim ve programlama ihtiyaçlarını karşılıyor.

Knowledge Club yarattığı katma değer ve oluşturduğu istihdamla, bilişim sektörünün Türkiye açısından ne kadar stratejik bir sektör olması gerektiği noktasında güzel bir örnek. Knowledge Club Genel Müdürü Erdeniz Ünvan, yerli ve milli üretimlere verilen destek ve önem sayesinde stratejik bağımsızlık yolunda önemli adımlar atıldığını söyledi. Türkiye’nin öncü ve yerli bilişim firmalarının başında gelen, kamu ve özel sektör için eğitim, danışmanlık ve yazılım geliştiren Knowledge Club’ı ve yeni milli çözümlerini Genel Müdürü Erdeniz Ünvan ile konuştuk.

Erdeniz Bey Knowledge Club hakkında bilgi verir misiniz?

Knowledge Club olarak Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’da eğitim, danışmanlık ve kurulum hizmetleri veren bir Türk danışmanlık şirketiyiz. Slovakya, Ukrayna’da ofislerimiz var. Yetkili Cisco eğitim merkeziyiz. Doğal olarak başta Cisco olmak üzere network, sistem ve büyük veri alanında Türkiye’deki kamu sektöründen özel sektöre hizmet sunuyoruz. Network programlama konusunda gerçek cihazlarla, birçok dilde ve birçok ülkede eğitimler veriyoruz.

“FARKLI SİSTEMLERİ ENTEGRE EDEN MİLLİ ÇÖZÜMÜMÜZ VAR”

Erdeniz Ünvan; “Network programlama alanında iş ortaklarımıza sadece farklı cihazların, donanım ve yazılımların nasıl birbirine entegre edileceğinin eğitimlerini vermiyoruz aynı zamanda yerli bir firma olarak farklı sistemleri entegre eden milli çözümümüz var. Bunu da artık Türkiye’de uygulamaya başladığımızı gururla belirtmek istiyorum. Yerli ve milli network programlama çözümümüz ile farklı marka cihazların ve yazılımların sadece yönetilmesini veya sadece raporlamasını değil aynı zamanda monitör edilmesini sağlamaktayız. Bu sayede müşterimize danışmanlık hizmeti verirken onların ihtiyaçları doğrultusunda kullanmak istediği sistemi sunmuş oluyoruz. Sadece kalite, verimlilik ve maliyet avantajı değil aslında stratejik bağımsızlığı da sunmuş oluyoruz. Hedefimiz yerli ve milli network programlama çözümümüzü bir Türk şirketi olarak dünyaya sunmak istiyoruz.”

“PYTHON'UN ÖNEMİ GÜN GEÇTİKÇE ARTACAK”

Erdeniz Ünvan; “Şu anki kayıtlara baktığımızda Türkiye’de en çok Python eğitimi ve network programlama hizmeti veren bir şirketiz. Python dünyada en çok kullanılan 3. yazılım dili. Türkiye’nin ilk Python hocasının oğlu olarak bizim amacımız aslında sadece Türkiye’de en çok Python eğitimi veren şirket olmak değil. Bizim için Python bir amaç değil de bir araçtır. Bizim buradaki amacımız sadece dili öğretmek değildir. Bu dille neler yapabileceğimizi, hayatımızı nasıl kolaylaştırabileceğimizi pratik olarak sunmaktır. Türkiye’de endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti alanında kamu ve özel sektörde güzel çalışmalar yapılıyor ve bilişim sektörü ile beraber güzel bir ivme yakalandı. Bunu taşımak için de Python'a ve network programlamaya ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyorum.”

“GELECEĞİMİZİ YÖNETECEK OLAN GENÇ KUŞAĞIMIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Ünvan; “Knowledge Club olarak genç kuşağımızın çok önemli olduğunu ve daha iyi eğitilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla mesela NET DEV OPS Akademi adını verdiğimiz bir televizyon kanalı oluşturduk. Her Çarşamba saat sekizde lise ve üniversitede okuyan öğrencilerimizin öğreneceği şekilde temel network ve temel programlama öğretiyoruz. Bunun dışında Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber İstanbul, Ankara, İzmir’de pek çok lise hocalarımıza ücretsiz Pyhton eğitimi verdik. Burada amacımız sadece bu dili öğretmek değil, hocalarımızın kendi öğrencilerine Python ile neler yapılabildiğini öğretmeleridir. Kısacası eğitime çok önem veriyoruz bu kapsamda yakın zamanda NASA’nın Amerika'da düzenlediği FRC robot yarışmasına Türkiye’den katılacak olan Füsün Yönder Anadolu Lisesi Robotik takımı :Fusion Robotics’e sponsor olduk.”

www.knowledgeclub.net

0216 327 77 80

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.