Twitter Karakter Sayısını 10 Bine Çıkaracak

Twitter kuruluşundan bu yana uyguladığı 140 karakter sınırını 10 bine çıkarabileceği bildirildi.

Twitter Karakter Sayısını 10 Bine Çıkaracak
Teknoloji haberleri veren Re/Code internet sayfasında isimsiz kaynaklara dayandırılan haberde, Twitter'ın 140 karakter sınırlamasını kaldırmaya hazırlandığı iddia edildi.

Karakter limitinin nisan sonu ya da mayıs başında 10 bine çıkarılacağı kaydedilen haberde, bunun dışında farklı yeniliklerin de düşünüldüğü belirtildi.

Twitter şirketi, haberlere ilişkin açıklama yapmazken, şirketin CEO'su Jack Dorsey Twitter hesabından yeniliklerin sinyalini verdi.

Dorsey, yazdığı bin 325 karakterlik metnin ekran resmini paylaştı. Dorsey, yaptıkları incelemelerde birçok kullanıcının karakter sınırlamasını aşmak için uzun metinlerin ekran resmini twitlerine eklediğini tespit ettiklerini belirterek, bu resimlerin metin biçiminde paylaşılmasının daha kullanışlı ve güçlü olacağını düşündüklerini kaydetti.

Karakter sınırlamasının yaratıcılık ve özlü olmayı geliştirdiğini ve bunu çok sevdiklerini ifade eden Dorsey, ancak kullanıcıların talepleri doğrultusunda yenilikler aramaktan da kaçınmayacaklarını vurguladı.

Dorsey, açıklamasında, karakter sayısının artırılacağını açıkça belirtmedi ancak sınırın 10 bin karaktere çıkacağı haberlerini de yalanlamadı.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.