Yerli uçağın şirketi TR Jet kuruldu

Sierra Nevada Corporation, Türkiye’nin ilk bölgesel jet uçağını üretmek için Ankara merkezli yeni Türk şirketi TRJet'i kurdu.

Yerli uçağın şirketi TR Jet kuruldu
 ABD merkezli uzay ve havacılık sistemleri şirketi Sierra Nevada Corporation (SNC), Türkiye’nin ilk bölgeseljet uçağını üretmek için TRJet Havacılık Teknolojileri Anonim Şirketi’ni (TRJet) kurduğunu duyurdu.

TİCARİ HAVACILIK SEKTÖRÜNDE DE HİZMET VERECEK

Şirketten yapılan açıklamaya göre; merkezi Ankara’da olan yeni Türk şirketi TRJet, Bölgesel Uçak Projesi'nin yanı sıra ticari havacılık sektöründe de hizmet verecek.



YERLİ UÇAĞIN HAYATA GEÇMESİNDE ÖNEMLİ ADIM

Kısa bir süre önce başlatılan Bölgesel Uçak Projesi'nde, Türkiye'nin yerli yolcu uçağı TRJ628'in üretimine giden ilk adım olarak Dornier 328 (D328) uçaklarının modernize edilmiş versiyonu olan TRJ328’den yararlanılacak. TRJ328 uçaklarının yanı sıra diğer çeşitleri de üretip satacak olan TRJet, Türkiye'nin ilk yerli yolcu uçağının hayata geçirilmesinde çok önemli bir rol oynayacak.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.