ALS için toplanan paralar ne oldu?

ALS hastalığına dikkat çekmek için Chris Kennedy isimli kişinin kafasından aşağı bir kova buzlu su dökmesiyle başlayan farkındalık ve bağış kampanyasının üstünden bir sene geçti.

ALS için toplanan paralar ne oldu?
 Birkaç gün önce açıklanan belgelere göre toplanan paraların harcandığı yer bağışçıları sevindirecek nitelikte...
Dünya çapında yaklaşık 17 milyon kişinin katıldığı, geçtiğimiz yaz Türkiye ’den pek çok kişinin de yer aldığı kampanyada yalnızca Amerika’da 2.5 milyon kişi, toplamda 115 milyon dolar bağış yaptı. ALS Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre bu paranın %40’ı, yani 47.1 milyon dolarının bir kısmı belirlenmiş amaçlar doğrultusunda kullanıldı ve kullanımının planlaması yapıldı.

CNN’de yer alan habere göre, yetkililer ALS için gerçekleştirilen bu kampanyanın bir afet ya da acil durum için olmayan en büyük kampanya olduğunu söyledi. Toplanan paranın 77 milyon doları ALS için yapılan araştırmalara ayrıldı. Örneğin, paranın 10,5 milyon doları kalp hastalarında kalp ritimlerini sabitlemek için kullanılan ilaçların, ALS hastalarında sinir hücrelerini sabitlemek için kullanılıp kullanamayacağını araştıran bir proje için kullanılıyor. Hastalığın tedavisi için yapılan diğer araştırmalar da bu 77 milyon dolar içinden bütçe kullanıyorlar.

Bağışların 23 milyon dolarlık kısmı ise ALS hastalarının aldığı tedavi hizmetleri ve ihtiyaçları olan servisleri kullanmaları için harcanıyor. Alandaki toplum ve profesyonel eğitim için ayrılan bütçe ise 10 milyon dolar. Ayrıca bir 3 milyon dolar ise bağışların devamının sağlanması için kullanılıyor.

Kaynak:CNN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.