Çamlıca Camii'ne Sembolik Açılış

Kaba inşaatı tamamlanan Çamlıca Camii, verilen söz üzerine, Kadir Gecesinde geçici olarak açılacak, teravih namazına ev sahipliği yapacak.

Çamlıca Camii'ne Sembolik Açılış
Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii, Kadir Gecesi’nde bir günlüğüne müminleri ağırlayacak. Temeli yaklaşık 3 yıl önce atılan ve kaba inşaatının tamamlanmasına sayılı günler kalan camide Kadir Gecesi teravih namazı kılınacak.

Temel atma töreninde camiyi Kadir Gecesi’nde açacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, “Sözümüzü tutmak adına bir geceliğine camimizin avlusunda sembolik bir kalabalıkla Enderun usulü teravih namazı kılacağız. Camimiz açılmıyor, şu an inşaat halinde. İçerisinde 350 bin metreküp iskele bulunmakta ama biz söz verdiğimiz için Kadir Gecesi sembolik bir kalabalıkla teravih namazı icra edeceğiz” dedi.

Devam eden inşa çalışmaları çerçevesinde, 6 minarenin kubbeleri ve alemlerinin takıldığını aktaran Külünk, şu bilgileri verdi: “Ana kubbenin betonunu temel atma merasiminden 1071 gün sonra güzel bir tesadüf, bitirdik. Camide şu an 350 kişilik insan gücüyle projemizi yürütüyoruz.

İstanbul ve İstanbul dışındaki 10’a yakın atölyede de bizim için işler yapılıyor, 500 kadar insan da orada çalışıyor. Yaklaşık 850 kişilik bir insan gücüyle biz bu projeyi ayağa kaldırmaya devam ediyoruz. Seramik, çini, mermer, taş, alçı ve ahşap doğrama işlerimiz için şu an atölyeler bizim için üretim yapmakta.

Külünk, salt bir cami inşa etmediklerini, caminin bir kültür kompleksi olarak tasarlandığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “11 bin metrekare büyüklüğünde bir müzemiz, 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerimiz, kütüphanemiz, konferans salonumuz, 8 de sanat atölyemiz var. Camimizde yaklaşık olarak 60 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.