Her iki kurumdan müjdeli haber geldi

Görevli olduğu Van’da geçen yıl geçirdiği kaza sonucu yatağa mahkûm olan Şeyda Öğretmene, hem GATA hem de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müjde geldi. GATA’da tedavi olacak Şeyda Öğretmen ve kocasının Ankara’ya tayini çıktı

Her iki kurumdan müjdeli haber geldi
Görevli olduğu Van’da geçen yıl geçirdiği kaza sonucu yatağa mahkûm olan Şeyda Öğretmene, hem GATA hem de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müjde geldi. GATA’da tedavi olacak Şeyda Öğretmen ve kocasının Ankara’ya tayini çıktı.

Van’ın Erciş ilçesine 2013 yılında atanan İngilizce öğretmeni Şeyda Bakan, 2014 Aralık ayında okuldan dönerken buzlanma nediyle trafik kazası geçirdi.
Boynu kırılan Şeyda Öğretmen önce Van’da, sonrasında İzmit’te özel bir hastanede tedavi gördü. 27 yaşındaki genç öğretmenin kocası, Türkçe öğretmeni Mehmet Bakan, eşinin Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi görmesi için yardım istedi. Ve beklenen telefon, şubat ayında geldi.


İLK MÜJDE GATA’DAN

Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in talimatıyla aradıklarını söyleyen GATA yetkilileri, en kısa sürede Bakan’ın tedavisine başlanacağını söylediler.
Ancak GATA’daki yoğunluk nedeniyle bir türlü gelmeyen telefon, sonunda 2 gün önce geldi. Bakan çiftini arayan GATA Başhekimi Kenan Tambay, “Bu hafta içinde salı günü sizi bekliyoruz” dedi.


İKİNCİ MÜJDE MEB’DEN

GATA’dan gelen telefonun ardından Bakan çiftinin mutluğu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) gelen telefonla daha da arttı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla aranan Bakan, konuşmayı şöyle anlattı:
“MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ve yardımcısı Feyzullah Bey irtibata geçtiler. ‘Ne yapabiliriz?’ dediler. Tedavi süreci boyunca eşimin tayinini Ankara’ya kaydırdılar. ‘Tedaviyle ilgili gereken bütün talimatları vereceğiz’ dediler. Salı ya da çarşamba Ankara’ya gideceğiz. Geç de olsa gelen bir durum. Mutlu etti bizi. Sahip çıkılması mutlu etti. Eşim ne kadar öğrencilerine dönmek istiyorsa o camianın da eşimi, bir personelini görevine döndürme çabasını görmek istiyorduk. Onu gördük mutlu olduk. Bizimle irtibata geçen insanlar olayı sonradan duymuşlar. Bizim ülkemizin ayıbı açıkçası. Mesele olaydan haberdar olduktan sonra ilgi alaka iyiydi. Bundan sonra da destek verirler inşallah.”

BAKAN TALİMATIYLA İKİ SAATTE ATAMA

Hamza Aydoğdu (Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü): “Konu Sayın Bakanımız Nabi Avcı’ya intikal edince, Şeyda Öğretmen’i hemen arayıp ne gerekiyorsa yapmamız için talimat verdi. Eşi, Şeyda Öğretmen’in GATA’da ağustos ayında tedaviye alınması ve kendisinin de refakatçi olması gerektiğini, Van’dan gelip gitmenin çok büyük sıkıntı olacağını söyledi. Bunun üzerine öğretmenimizin ve eşinin kararnamesini Sayın Bakanımıza arz ettik, hemen imzaladı. Bu işlemlerin tamamı Sayın Bakanımızın talimatı üzerine iki saat içinde bitirildi. Kendileriyle ilgileneceğiz, hiçbir problem yok.” 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.