AYDIN’da belediyede şoför olarak çalışan 30 yaşındaki F.Y., açılan boşanma davasının duruşmasına 10 gün kala barışmak için çağırdığı eşi 20 yaşındaki Halime Yavuz ile çocukları 3 yaşındaki Gülfer ve 1 yaşındaki Yavuz Polatcan’ı bıçakla öldürüp, intihara kalkıştı. Kaldırıldığı hastanede 5 saat süren tedavisinin ardından taburcu edilen F.Y., gözaltına alındı.

Aydın merkez Efeler Belediyesi’nde şoför olarak çalışan F.Y., dört yıllık eşi Halime ile aralarındaki geçimsizlik nedeniyle, bir ay önce evden ayrılıp Hükümet Bulvarı’ndaki bir otele yerleşti. Cumartesi akşamı F.Y., boşanma davasının 15 Aralık’ta yapılacak ilk duruşması öncesi çocuklarını görmek istediğini söyleyerek eşi Halime’den onları otele getirmesini istedi. Halime Yavuz da çocukları kızı Gülfer ve oğlu Yavuz Polatcan’ı alıp otele gitti.
Otelin üçüncü katındaki odada çocuklarıyla buluşan F.Y., iddiaya göre eşi Halime’ye barışma teklifinde bulundu. Saat 23.30 sıralarında otel odasında çıkan tartışmanın ardından F.Y., eşi Halime Yavuz’u çocuklarının gözü önünde göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Ardından iki çocuğunu da aynı şekilde öldüren F.Y., yakınlarını arayıp helallik aldıktan sonra, aynı bıçağı kendi göğsüne saplayarak intihar girişiminde bulundu.

OTEL ODASI KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Gürültüler üzerine odaya gelen otel görevlisi, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, iki çocuğuyla birlikte yerde kanlar içinde yatan çiften, sadece F.Y.’nin hayati fonksiyonlarının devam ettiğini belirledi. Ambulansla hastaneye kaldırılan F.Y., tedaviye alındı. Genç kadın ile iki çocuğunun ise öldüğü anlaşıldı.

Göğsündeki bıçak yarası çok fazla derin olmadığı belirlenen F.Y., hastanede 5 saatlik tedavinin ardından taburcu edildi ve polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ve verdiği ilk ifadede, öldürdüğü eşi Halime’nin kendisini aldattığını ileri süren F.Y., boşanma davası açılınca otele yerleştiğini anlattığını. F.Y. sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA BIÇAKLAMIŞ

Polisteki ifadesinde eşini kendisini başkalarıyla aldattığı için öldürdüğünü ileri süren F.Y.’nin, çocukları uyuttuktan sonra eşiyle cinsel ilişkiye girdiklerini, bu sırada yanındaki bıçağı göğsü ve boynuna defalarca kez saplayarak, öldürdüğünü, cinsel organını da kestiğini söylediği öğrenildi.

F.Y., bu sırada uyanan kızı 3 yaşındaki kızı Gülfer ile 1 yaşındaki oğlu Polatcan’ı birer bıçak darbesiyle öldürdüğünü anlattı.

OTOPSİDE ÇOK SAYIDA BIÇAK DARBESİ

Eşi F.Y. tarafından öldürülen Halime Yavuz’un İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinde göğsünde 8, boynunda da çok sayıda bıçak yarasına rastlandığı bildirildi. Boşanmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülen Yavuz’un evlendiklerinden bu yana iki kez çatıya çıkarak intihar girişiminde bulunduğu, ancak her defasında polisler tarafından ikna edilerek indirildiği de öğrenildi.

CENAZELER GERMENCİKTE TOPRAĞA VERİLECEK

Halime Yavuz ile çocukları Gülfer ve Yavuz Polatcan’ın cenazeleri, gece otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bugün tamamlanan otopsinin ardından yakınları tarafından alınan cenazeler, Aydın Dükkanönü Camisi’nde ikindi üzeri kılınacak namazın ardından, Germencik İlçesi Uzunkum Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TUTUKLANDI

Aydın’da, 10 gün sonra başlayacak boşanma davaları öncesinde eşi Halime Yavuz ve iki çocuğunu barışmak için çağırdığı bir otelde öldürüp aynı bıçağı göğsüne saplayarak intihar girişiminde bulunan Fatih Yavuz, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği adliyede tutuklandı.