Romanya'da kitap okuyana otobüsler ücretsiz

Romanya'da başlatılan bir proje ile elinde kitapla otobüse binenlerden ücret alınmadı.

Romanya'da kitap okuyana otobüsler ücretsiz
 Romanya’da bir aktivistin başlattığı kampanya, yolculuk boyunca kitap okuyanlara ücretsiz otobüs imkanı sağladı.

İnsanları toplu ulaşım esnasında daha çok kitap okumaları için teşvik etmeyi amaçlayan projenin fikir babası Victor Miron, belediye başkanına talebini iletti ve projeyi gerçekleştirebilmek için bir yıl uğraştı.

Kampanya Cluj-Napoca şehrinde uygulanmaya başlandı
Sonunda, Cluj-Napoca (Kaloşvar) şehrindeki otobüslerde belli tarihlerde kampanyayı uygulamayı başardılar. Haziran ayında pek çok yolcu, elinde kitapla bindiği otobüse ücret ödemedi.

Diğer bir proje: Bookface
Bir sonraki projesinin Bookface adlı bir kitap özendirme projesi olacağından bahseden yazar, Facebook profil fotoğrafında bir kitap olan kişilerin çeşitli yerlerde indirimlerden faydalanmasını sağlamak istiyor. Ayrıca 23 Nisan Dünya Kitap Günü’nde, yine elinde kitap olanlar şehirdeki botanik parkına ücretsiz girebilecek.

Victor Miron, tek amacının kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması olduğunu söylüyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.