Sürücü Adayları İçin Tavsiyeler

Kadın erkek farketmezsizin sürücü adayları için trafiğe çıkmak stresli oluyor.Bu stresi biraz olsun azaltmak için sizlere 20 maddelik tavsiyeler hazırladık.

Sürücü Adayları İçin Tavsiyeler
İstatistikler her gün trafiğe çıkan kadın ve erkek sürücülerin sayısında artış olduğunu gösteriyor.Tüm bunlara rağmen yeni sürücüler için, sürücü adayları için trafiğe çıkmak stresli oluyor. Başta kadınlar olmak üzere yeni sürücülere yapılan önyargılar ve söylemler moralleri bozabilir.Moraller bozulmasın diye sizler için tavsiye dolu bir araştırma yaptık.İşte o 20 maddelik tavsiyeler...

1-Gerekli eğitimleri iyi aldığınızdan emin olun. Özellikle park etme konusunda eksik olduğunuzu düşünüyorsanız kaldığınız yerden eğitime devam etmelisiniz. Trafiğe çıkmayın. Bu hem maddi hemde manevi açıdan size zarar verecektir.
2-Aynaları kullanın. Emniyet kemerinizi bağlayın asla ve asla trafik kurallarını ihlal etmeyin.
3-Gerekmedikçe şerit değiştirmeyin. Sağ yada orta şerit genellikle en güvenli olandır.
4-Direksiyonu elden bırakmayın. İki elle kullanmanız hakimiyeti kolaylaştıracaktır.
5-Virajlara yavaş girip, ani manevralardan kesinlikle ve kesinlikle kaçının.
6-Yüksek sesli müzik trafikte dikkatinizi dağıtacaktır. Uzak durun.
7-Müziğin yanı sıra telefonla konuşmak da dikkatinizi dağıtacaktır. 
8-Güneşli havalarda güneş gözlüğü kullanın.
9-Trafikte sıkıştırmalara ve tacizlere aldırış etmeden ilerleyin. Tepkilere reaksiyon göstermemeniz tavsiye edilir. Sataşanlar ile ilgilenmeyin. Yakın mesafeden takip ediliyorsanız asla korkmayın, sakin olun. Siz her şeyin üstesinden gelebilirsiniz.
10-Direksiyon başındayken kesinlikle ama kesinlikle makyaj çantasıyla, onunla, bununla ilgilenmeyin. Kırmızı ışıkta veya tıkanan trafikte makyaj tazeleme alışkanlığınız olmasın. 
11-Cep telefonundan her şekilde uzak durun. Mesajları kontrol etmeyin, mesaj atmayın. Sosyal medyayı kullanmayın.
12-Sigara içmemeye özen gösterin.
13-Aracınızın etrafında tır, kamyon, kamyonet, iş makinesi gibi araçlar varsa panik yapmayın. Onlar yoluna, siz yolunuza gideceksiniz. Korkmanıza, panik yapmanıza gerek yok.
14-Hız limitlerine uyun. Gerektiğinden daha yavaş veya hızlı gitmeniz trafikte tepki toplamanıza ve bundan daha önemli kaza olmasına sebebiyet verebilirsiniz.
15-Lastiğiniz patlarsa heyecana kapılmadan aracınızı yolun en sağ tarafına çekin. Dörtlüleri yakıp aracın arkasına reflektör yerleştirin. Artık yol yardımı arayabilirsiniz.
16-Park yapmak sandığınız kadar zor değildir. Sakin ve usulüne uygun olarak park edin.
17-Trafikte ne olursa olsun dikkatiniz dağılmasın. Siz bir can taşıyorsunuz ve diğer canlar da sizin yanınızda ilerliyor.
18-Trafikte motorsikletlilerin olduğunu unutmayın. En az onlarında da sizin kadar trafikte ilerlemeye hakları var. Görmezden gelmeyin. Sizin en ufak bir yanlışınız motosikletlinin ölümüne sebebiyet verebilir ancak bu durum sizin için geçerli değildir.
19-Aracın kapısını açacağınız zaman aynadan yolu kontrol edin. Herhangi bir aracın gelip gelmediğinden emin olun. 
20-Trafiği kontrol etmeyip aniden kapıyı açarsanız bir bisikletlinin veya motosiklet sürücünün kaza yapmasına sebep olabilirsiniz. Lütfen yapmayın!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.