AK Parti'ye 1 oy çıkan köyde PKK tehdidi

Mardin'in Örencik köyünde 142 oy alan HDP'liler, AK Parti'ye giden 1 oyun faturasını köyün imamına kesti. İmam köyü terketmek zorunda kaldı.

AK Parti'ye 1 oy çıkan köyde PKK tehdidi
 7 Haziran seçimlerinden sonra PKK'nın vatandaşlara baskısı, seçim öncesinde olduğu gibi devam ediyor. Seçimlerden önce köy köy toplantı yaparak HDP'ye oy toplayan terör örgütü mensupları, seçim sonrasında da sandıktan farklı partiye çıkan oyların faturasını kesiyor. Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Örencik köyünde de HDP harici 2 partiye oy çıkınca terör yanlıları harekete geçti.
 
KÖYÜN İMAMINA BASKI YAPILDI
Yeni Şafak'ın haberine göre, farklı partiye oy vereceğini tahmin ettikleri köyün imamına baskı yapmaya başladılar. Baskılara dayanamayan imam Halil Özdemir, köyü terk etmek zorunda kaldı.

YALNIZ HDP'YE ÇIKACAK
3 yıldır aynı köyde imamlık yapan Özdemir, seçim öncesinde de baskı yapıldığını belirtti. Özdemir, "Özgürce bir seçim yapılamadı. PKK yanlıları, 'Köyden HDP dışında muhalif oy çıkmayacak, oylar sadece HDP'ye çıkacak' diyorlardı. Seçim sonucunda köyden bir oy HÜDAPAR'a bir oy ise AK Parti'ye çıktı. Köyde dedikodu yaymaya başladılar. Hatta küçük çocuklarımızı gördüklerinde 'Bunlar HÜDAPAR'lıdır, AK Parti'lidir' diyorlardı. Kim bu oyları vermişse belli etmek istiyorlardı" ifadelerini kullandı.

KÖYÜ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI
PKK zihniyeti yüzünden zaten İslami hizmetleri yapamadığını ifade eden Özdemir, seçimlerden sonra da can güvenliği olmadığı için göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

ÇOCUKLARIM TACİZ EDİLDİ
Özdemir, "Benim siyasetle alakam yoktu. Mesuliyetim gereği sadece İslami hizmetleri yapmak istiyordum. Seçimde iki muhalif oy da çıkınca baktım HDP'li köylüler huzursuzluk veriyor, can güvenliğim de yoktu, çocuklarım da taciz edilince köyden göç etmek zorunda kaldım" dedi.

KOBANİ'DEN SONRA ARTTI
6-8 Ekim 2014 arasında 50'yi aşkın vatandaşın ölümüyle sonuçlanan Kobani provokasyonu sonrası Doğu ve Güneydoğu'da örgüt sempatizanlarının özellikle devlet görevlilerine artan baskıları dikkat çekiyor. Örgüt 'mobbing'ine maruz kalan çok sayıda memurun tayin istediği öğrenildi.

ADI IŞİDCİYE ÇIKTI
Oy baskısından bunalarak ilçeye taşınmak zorunda kalan imam Halil Özdemir, köyde görev yaparken başka bir cami imamının öğrencilerine ders vermek üzere bir haftalığına köyden ayrıldığını dile getirdi.

Özdemir, Örencik'teki PKK'lıların bu sırada 'kendisinin IŞİD'lilere eğitim verdiği' dedikodusunu yaydığını ifade ederek şunları söyledi: "Kızıltepe Yeni Buğday Pazarı Camii imamı, sınavları vardı diye orada bulunan öğrencilere bir haftalığına ders vermemi istedi. Ben de gidip oradaki medrese öğrencilerine ders verdim. HDP'li bazı köylüler 'Seydamız IŞİD'e ders veriyor' dedikodusunu yaymaya başladılar. Köye döndüğümde onlara, bizim IŞİD ile bir bağlantımız olmadığını anlatmaya uğraştım."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.