Mersin’e yerleşip hayatını burada devam ettirmeye karar veren Amerikalı Milwaukeeli Randy, adını çok sevdiği ‘büyük insan’ dediği Mustafa Kemal’in ismiyle değiştirdi.

"O BÜYÜK BİR LİDER"
İsmini neden Mustafa Kemal olarak değiştirdiğini anlatan Viedenhaft, “Benim adım Randy’di. Türk ismi olarak Mustafa Kemal’i tercih ettim. Çünkü o büyük bir lider” dedi.

ATATÜRK'Ü ÇOK SEVİYOR
Randy ile Almanya’da tatil esnasında tanıştığını belirten Türk eşi Ülkü Viedenhaft, “Onunla Atatürk’ten bahsederken tanıştık. Benim Türk olduğumu öğrenince Atatürk’ü sordu, ne kadar çok sevdiğini söyledi. Tanışmamız öyle başladı. 7 sene önce evlendik, 6 sene önce de Türkiye’ye taşındık. Eşim burayı çok seviyor. Türkleri, Türkiye’yi, kültürümüzü, Atatürk'ümüzü çok seviyor” dedi.  



İSMİNDEN DOLAYI TEBRİK ALIYOR
Eşinin Türk vatandaşı olduğuna da değinen Ülkü Viedenhaft, “Eşim Türk vatandaşı oldu. Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün ismini aldı, ismi de Mustafa Kemal şu anda. Atatürk’ü çok seviyoruz, vatanımızı bize emanet etti, Türkiye’mizi çok seviyoruz. Burada olmaktan mutluyuz. Amerikalı eşimin isminin Mustafa Kemal olduğunu duyanlar çok şaşırıyor. Herkes tebrik ediyor. Bu ismi nasıl aldığını merak edip tebrik ediyorlar. Kendisi halen de Mustafa Kemal’i merak edip araştırıyor” dedi.