Doğu Karadeniz'de kış

Etkili olan kar nedeniyle Artvin, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Ordu'da 529 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor

Doğu Karadeniz'de kış
 Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar nedeniyle Artvin, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Ordu'da 529 köy yolu ulaşıma kapandı.

RİZE'DE 144 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar sebebiyle merkez ilçede 20, Ardeşen'de 18, Çamlıheşin'de 24, Çayeli'nde 15, Derepazarı'nda 4, Fındıklı'da 6, Güneysu'da 8, Hemşin'de 5, İkizdere'de 27, İyidere'de 2, Kalkandere'de 5 ve Pazar'da 10 olmak üzere toplam 144 köyle ulaşım sağlanamıyor.



İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin kapalı köy yollarının açılması için 126 iş makinesi ve 137 personel ile çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Öte yandan, Güneysu ilçesine bağlı Kiremit köyünde Servet, Maksut, Muhammed ve Hızır Taşçı'ya ait 4 ev heyelan riski nedeniyle boşatıldı. Yetkililer, tedbir amaçlı olarak boşaltılan evlerin bulunduğu bölgede İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin inceleme yapacağını bildirdi.




ARTVİN'DE 146 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Artvin'de kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde 146 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışına bağlı olarak il merkezinde 17, Ardanuç'ta 15, Arhavi'de 15, Borçka'da 32, Murgul'da 11, Şavşat'ta 46 ve Yusufeli ilçesinde 10 olmak üzere toplam 146 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.



GİRESUN
Giresun'da etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde 40 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, il merkezinde 1, Alucra'da 8, Bulancak'ta 14, Dereli'de 5, Görele'de 5, Güce'de 1, Piraziz'de 1 ve Yağlıdere'de 5 olmak üzere toplamda 40 köye kar yağışı nedeniyle ulaşım yapılamıyor.

Ekiplerin, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi.



GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kentte kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde 49 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ve belediye görevlilerince kentteki ana yollar başta olmak üzere kar küreme ve tuzlama çalışması yapılıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kapalı durumdaki köy yollarında çalışma başlattıklarını belirterek, "8 ayrı ekiple birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kapalı durumdaki köy yollarımızda önceliği taşımalı eğitim görev köyler ve diyaliz hastalarımızın bulunduğu yerlere veriyoruz. Merkezde 6, Kürtün'de 28 ve Torul'da 15 olmak üzere şuan 49 köyde ulaşım sağlanmıyor" diye konuştu.



ORDU
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 150 mahalle yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Yılmaz, kar ve tipi için 19 ilçenin tamamında hazırlıkların daha önce tamamlandığını ve 232 iş makinesi ile karla mücadelenin sürdüğü belirterek, "An itibarıyla il genelinde yaklaşık 150 mahalle yolunu açma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar ise kapanan 250 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Karla mücadele esnasında bu zamana kadar iki hamile doğum için, toplam 11 hasta ve 10 cenaze için müdahalede bulunuldu" ifadelerini kulandı.

Araç sürücülerine de uyarılarda bulunan Yılmaz, vatandaşların kış lastiği, zincir ve çeki halatı bulundurulmasının önemli olduğunu vurguladı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.