Duyan herkes marketlere akın etti

Şırnak’ın Cizre İlçesi'nde yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından halk ihtiyaçlarını karşılamak için marketlere akın etti.

Duyan herkes marketlere akın etti
 Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde bugün saat 19.00'dan geçerli olmak üzere yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, "İlimiz Cizre ilçe merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince 13 Eylül 2015 Pazar günü (bugün) saat 19:00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

HALK, MARKETE AKIN ETTİ

Yasak kararının açıklanmasından hemen sonra vatandaşlar kentteki açık olan birkaç market ve fırına akın etti. Vatandaşlar gıda stoğu yaparken, marketlerde bazı reyonlar tamamen boşaldı. Market kasalarında uzun kuyruklar oluşurken, alışverişini yapanlar ise koşarak bir an önce evlerine ulaşmaya çalıştı.

Cizre'de 4 Eylül günü saat 20.00'den dün saat 07.00'ye kadar süren sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.