Mehmetçik Çığ Timi Kurdu

Hakkari'de ağır geçen kış koşulları nedeniyle sıkça meydana gelen çığ olaylarına müdahale için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı bünyesinde arama kurtarma faaliyeti yürütecek "çığ timleri" oluşturuldu.

Mehmetçik Çığ Timi Kurdu
Kışın en çetin geçtiği illerden olan Hakkari'de, dağlık ve engebeli arazilere metrelerce yağan kar, çığ olayını da beraberinde getiriyor.

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nın kahraman komandoları da bu zor zamanlarda vatandaşların imdadına yetişmek için uygun eğitim ve ekipmanla donatıldı.

Çığ yaşanması halinde kar altında mahsur kalanların kurtarılması için yoğun eğitim alan çığ timleri, arazi ve hava şartlarına uygun kıyafetler giyip, ileri düzey teknoloji ve dedektör köpekleri kullanarak çığ altında kalanlara ulaşıyor.

Kurtarma timi tarafından kar altından çıkarılan kişiler, tahliye timi sayesinde bilinçli şekilde boyunluk takılarak sedyelere alınıp, olay yerinde hazır bekletilen ambulanslara taşınıyor.

Burada da ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ardından kentteki en yakın hastaneye götürülüyor.

5 kurtarma timi hazır


Çığ Arama Kurtarma Takım Komutanı Piyade Üsteğmen Emre Canik, yaptığı açıklamada, çığ aramasında kar altında mahsur kalan kişileri ve malzemeyi kurtarmak için 5 tim olarak teşkilatlandıklarını belirtti.

Canik, "Arama, işaretleme, arama kurtarma köpek, kurtarma ve tahliye olmak üzere 5 timde tertiplendik. Aramalarımız 3 ayrı yöntemle yapılmakta. Birincisi arama cihazı, ikincisi arama kurtarma köpek timi, üçüncüsü de sonda yöntemi yani arama timiyle yapılmakta. Amacımız kar altında mahsur kalan kişileri en kısa zamanda kurtarmak" diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.