Suriye Sınırında Neler Oluyor

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Suriye sınırında mayın tespit ve temizleme çalışması yapan güvenlik güçlerine terör örgütü DAEŞ üyelerince ateş edildi.

Suriye Sınırında Neler Oluyor
Karkamış Belediyesi karşısından sabah saatlerinde sınır hattına yapılacak güvenlik duvarı çalışmaları kapsamında bölgedeki mayınları tespit edip temizlemek için çalışma yürüten güvenlik güçlerine Suriye tarafından ateş açıldı.

Terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan sınırın karşı tarafındaki Halep'in Cerablus ilçesinden açılan ateşe angajman kuralları gereği güvenlik güçlerince misliyle karşılık verildi.

Belirli aralıklarla devam eden çatışmalar nedeniyle sınır hattında tespit ve temizleme çalışması yapan mayın temizleme aracı bölgeden çıkarılırken, çalışmalara ara verildiği öğrenildi.

Çatışmaların ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, vatandaşlar sınıra yakın yerde durmamaları konusunda uyarıldı. Çatışmaların yaşandığı bölgeye yakın olan Karkamış Belediyesi ise geçici olarak boşaltıldı.

Mayın temizleme aracı, 16 gündür sınır hattına örülecek güvenlik duvarı çalışmaları kapsamında Karkamış'ta görev yapıyordu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.