Hangi alanlarda çözüm üretiyorsunuz?

 2006 yılından bu yana startup ve teknoloji firmala­rına hizmet veri­yoruz. Startupların gelişimleri ala­nında karşılaştığı en büyük engebeler­den biri doğru insan kaynağına ulaşa­bilmek, organizas­yonel yapılanmayı etkin kurabilmek, çalışanlara nasıl bir kariyer imkanı sunulduğunun sistemini iyi oturtabilmekten geçiyor. Net Danış­manlık olarak,, uzmanlık gerektiren bu konularda şirketlere 7-24 danışman­lık hizmeti veriyoruz. Hatta bu sebeple müşterilerimize daha yakın olmak için pek yakında Levent’te de bir şube açı­yoruz.  


 ‘’ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ’’

 Hem arı gibi çalışıyoruz, hem de müşterilerimizi arı gibi çalıştırıyoruz. Türkiye’de sadece bizim tarafımızdan kullanılan Bal Peteği Modeli ile İnovasyon Fabrikası, Problem Çözme, Strateji Belirleme ve Arama Konferansları gerçekleştirerek paydaşlarımızın kısa sürede ortak aklın ürünü yaratıcı fikirlere, herkesin katma değerinin olduğu çözümlere ve vizyonlarına en emin yollardan taşıyacak stratejilere kavuşmalarına destek veriyoruz. Kurumsal çöpçatanlık yapıyoruz.

 Müşterimizin istekleri, ihtiyaçları ve sunabileceği imkanlarla adaylarımızın deneyimleri, beklentileri ve iş ortamına katmaya hazır olduklarıyla maksimum düzeyde örtüşmesi durumunda sürdürülebilir mutlu ve verimli bir iş ortamı oluşur; aksi halde kopmalar kaçınılmaz. Biz hem adaylarımız, hem de müşterilerimiz için olası kayıpların önüne geçebilmek için her iki tarafı da gerek beklentileri, gerek sunabilecekleri kapsamında iyi tanıyıp hizmet verme prensibimizden hiç ödün vermiyoruz. ‘Kariyer Navigasyonu’ adını verdiğimiz bir modelle başta öğrenciler olmak üzere kariyerinin her aşamasında güçlü yönlerinin farkındalığını bilimsel tabanlı yapılandırmak isteyen bireylere hizmet vermekteyiz.

Mükrime Hanım biraz kariyerinizden bahseder misiniz?

 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi­nin ardından Boğa­ziçi Üniversitesi’nde Psikoloji okudum. Bir bankada yöne­tici adayı olarak kariyerime başla­dım. Amerika, SC, Clemson University’de Endüstriyel ve Organi­zasyonel Gelişim konulu yüksek lisans progra­mına devam ederken, Üni­versite’de Araştırma Görevlisi ve Asistan Okutman olarak görev aldım. 25 yıllık iş hayatımın 10 yıl kadarı başta İngiltere, Amerika ve İtalya olmak üzere değişik ülkelerde gelişti. Bezmialem Tıp Fakültesi’nde seçmeli derslerde okut­man olarak görev alıyorum. PERYÖN ve Mensa International üyesiyim, Mensa Türkiye Üstün Yeteneklileri Geliştirme Derneği’nin Kurucu Üyelerinden ve Yönetim Kurulu üyesiyim.


Yeni dönem için hedefleriniz nelerdir?

 Yeni dönemde, daha fazla Startup için Turnkey / anahtar teslim mantığıyla tüm insan kaynağını yerleştirip, sistemlerini kurup kendi kanatlarıyla uçmalarına destek olmak. Daha fazla bireye güçlü yönlerini bilimsel tabanlı keşfetmelerine fırsat tanıyan ve artık Türkçe olarak da online olarak sunabildiğimiz araçlarla hizmet vermek. Ayrıca, Türkiye’deki nitelikli iş gücüne yurt dışındaki iş fırsatlarının kapılarını açan projelerimizin sayısını artırmak. Uluslar arası merkezleri olan müşterilerimizin nitelikli iş gücü istihdamını ve araştırma/geliştirme personelini ülkemizde yapılandırmalarına vesile olan daha fazla projeye destek vermek. İş-Kur lisansımız, McQuaig Institute Türkiye temsilciliğimiz, TSE-HYB belgemizle doğru kişiyi, doğru kuruma, tam zamanında yerleştirmek ve gelişmelerini dünya çapında kanıtlanmış, araçlar ve sistemlerle kurmak hedefimiz.

www.netdanismanlik.net

0216 337 50 86