İsrail’de Yahudi bir kızın Müslüman olup, Filistinli Müslüman bir gençle evlenmesi aşırı sağcı Yahudileri öfkelendirdi. Yahudi bir kızın Müslüman bir gençle evliliğini protesto eden aşırı sağcılar, düğünün yapıldığı solunun yakınında gösteri yaptı.

YAHUDİ KIZ, İSLAMI SEÇTİ; FİLİSTİNLİ MANSUR İLE EVLENDİ

İsrail ordusunun Gazze’ye operasyonu sıcaklığını korurken, Filistin’de sıra dışı bir düğün gerçekleşti. Murial Malka (23) adındaki Yahudi bir kız, İslam dinini seçerek Filistinli Muhmud Mansur ile (26) evlilik kararı aldı. Yahudi bir kızın Müslüman bir Filistinli ile evlenmesi aşırı sağcıları adeta çıldırttı.

DÜĞÜNÜ PROTESTO ETTİLER

Düğünün yapılacağı salonun 200 metre yakınında toplanan yüzlerce kişi protesto gösterisi düzenledi. Gösteride 4 kişinin polisin uyarılarını dinlemedikleri gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.


DESTEK VERENLER DE OLDU

Aşırı sağcıların protestolarına karşılık sol gruplar ise iki gencin evliliğine destek gösterisinde bulundu. Yüzlerce polis iki grubu bir birinde ayırmak amacıyla yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Damat Muhmud Mansur'ın, düğün öncesi protestoların engellenmesi için yaptığı başvurduğu mahkemeden olumsuz yanıt aldığı kaydedildi.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI PROTESTOLARI KINADI

Öte yandan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin düğüne yönelik protestoları kınadı.