Amerikalı bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından, Missouri eyaletindeki Ferguson kasabasında protestoların ardı kesilmiyor. Irkçılık karşıtı eylemler, Amerika Birleşik Devletleri'nin birinci gündem maddesi haline geldi. 
Bölge polisi düzenlediği basın toplantısında gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Buna göre, göstericilerin göz yaşartıcı bomba, molotofkokteyli kullanmaları ve ateş açmaları sonucunda polis müdahalesi başladı. Olaylarda 2 gösterici vurulurken, 31 kişi tutuklandı. 

Bu açıklamanın hemen ardından, bölgede çatışmalar yeniden başladı ve son bilgilere göre 4 polis yaralandı. Yetkililer, göstericilerin sadece Missouri'den gelmediğini, New York ve Kalifornia'dan protestolara katılanların olduğunu belirtti. 

Öte yandan Uluslararası Af Örgütü konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri kendi sicilini düzeltmediği sürece, başka ülkelere barışçıl gösterilere yaklaşım konusunda ders vermemeli." ifadeleri kullanıldı. 

10 gün önce Amerika'nın Missouri eyaletindeki Ferguson kasabasında 18 yaşındaki siyah bir genç polis tarafından öldürülmüş, ardından çıkan barışçıl gösteriler sokak olaylarına dönüşmüştü.