Barack Obama Hamas'ı kınadı

ABD Başkanı Barack Obama, Hamas’ı İsrail’e yönelik saldırılarından dolayı kınadı. İsrail’in kendisini savunma hakkına yönelik ABD’nin desteğini yineledi.ABD Başkanı Barak Obama...

Barack Obama Hamas'ı kınadı

ABD Başkanı Barack Obama, Hamas’ı İsrail’e yönelik saldırılarından dolayı kınadı. İsrail’in kendisini savunma hakkına yönelik ABD’nin desteğini yineledi.

ABD Başkanı Barak Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, iki liderin bu sabah bir kez daha görüştüğü dile getirildi. Görüşmede İsrail’in sürdürdüğü askeri operasyon ele alındı. Obama, Hamas’ın İsrail’e saldırılarını bir kez daha kınarken, İsrail’in kendini savunma hakkına yönelik desteğini sürdürdü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, “Başkan ayrıca Filistinli sivil ölümler ve İsrailli askerler dahil kayıpların artmasından artan ciddi kaygıları gündeme getirdi.” ifadesi kullanıldı.

Obama görüşmede, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yakın zamanda Kahire’yi ziyaret edeceğini ve savaş halinin bir an önce sona erip 2012’deki ateşkes haline geri dönülmesinin yollarını arayacağını dile getirdi.

Başkan Obama son olarak Gazze ve İsrail’de sivillerin korunması adına ABD yönetiminin İsrail ve bölgedeki müttefikleri ile bir an önce ateşkes sağlanması için yakın çalışma içinde olacağını kaydetti. Geçtiğimiz cuma günü de görüşen iki lider Gazze’ye yönelik saldırıların ardından son 3 günde ikinci kez görüşmüş oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.