Cumhurbaşkanı Gül'den İsrail'e ikinci ikaz

"Daha büyük olaylar çok daha büyük neticeler doğuracaktır"

Cumhurbaşkanı Gül'den İsrail'e ikinci ikaz
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze'ye düzenlenen kara harekatını ilişkin konuştu ve İsrail'i bir kez daha ikaz etti.

Cumhurbaşkanı Gül, "Dün gece başlayan saldırıların çok tehlikeli bir safhaya geldiğini bir kez daha duyurmak istiyorum. İsrail’i bir kez daha ikaz ediyorum. Bu saldırganlığı durdurmazsa çok daha büyük olaylar gebedir. Daha büyük olaylar çok daha büyük neticeler doğuracaktır." dedi.

İşte Gül'ün konuşmasından satır başları;

Filistin’den Ukrayna’ya kadar şiddet tırmanıyor. Bunun durdurulması için çaba gerektiğini söylemiştim.  İsrail’in Filistin’e saldırılarını durulması gerektiğini söylemiştik. Kara harekâtı yapmaması için ikaz etmiştik.

 

"VİCDANLAR SUSKUN KALDI"

60 senedir büyük zulüm, çile, gözyaşı döken Filistin halkı bu hafta içinde yine büyük saldırılara hedef oldu. Masum çocuklar kumsallarda öldürmeye devam etti. Bazı vicdanlar suskun kaldı. İsrail’in kural tanımaz saldırganlığı dünyanın yer tarafında nefret tohumlarını saçmakta dünyanın radikalleşmesinde İsrail’in sorumluluğu olmaktadır. Güvenlik Konseyi’nin acil şekilde İsrail’in saldırganlığını durdurması için tedbir almaya davet ediyorum. Abbas’la son durumla ilgili ortak açıklamalarımız olacak.

 

"İKİNCİ KEZ İKAZ EDİYORUM"

Dün gece başlayan saldırıların çok tehlikeli bir safhaya geldiğini bir kez daha duyurmak istiyorum. İsrail’i bir kez daha ikaz ediyorum. Bu saldırganlığı durdurmazsa çok daha büyük olaylar gebedir, daha büyük olaylar çok daha büyük şüphesiz neticeler doğuracaktır.

"TÜRKİYE'Yİ SUÇLU GÖSTERMEK VİCDANSIZLIK"

Türkiye'nin ateşkesi engellediği iddiası saçma sapandır. Türkiye bir kişinin ölmemesi için olağanüstü çaba göstermektedir. Yapılanlar göz önündeyken bunu Türkiye’ye karşı suçlu olarak yöneltmeyi vicdansızlık olarak görüyorum. Suçlamaları, Türkiye karşı olan saldırıları haksızlık olarak görüyorum. 

Anahtar Kelimeler:
Abdullah GülGazzeİsrailBm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.