Mısır gazetesi Al Akhbar el Youm'da çıkan habere göre, Müslüman Kardeşler'in hukuk ekibi, Amerikan ve Mısır vatandaşı olan Muhammed Sultan'ın Mısır vatandaşlığından çıktığı için cezaevinden salıverilerek ABD'ye yollanmasının ardından benzer bir yolun Mursi için de izlenip izlenemeyeceğini araştırmaya başladı.

Haberde, Mursi'ye ABD vatandaşlığı alınması zor olduğu için Türk vatandaşlığı alınırsa bu haktan yararlanıp yararlanamayacağı konusu üzerinde durulduğu belirtildi.

Müslüman Kardeşler'in gösterilerine destek verdiği gerekçesiyle tutuklanıp ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ve iki yılı aşkın süredir hapiste olan 27 yaşındaki Amerikan vatandaşı Muhammed Sultan, Mısır vatandaşlığından feragat edince Nisan ayı sonunda cezaevinden çıkarılıp ABD'ye yollanmıştı.

O dönem Washington Post gazetesi konuyla ilgili haberinde, ABD Başkanı Barack Obama'nın Mısır'a yapılacak askeri yardımı onaylamasının ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'nin Muhammed Sultan'ın bu ülkeye gönderilmesini onayladığına vurgu yapmıştı.