Saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi 19.00'da bitti. Sandıklar kapandı. Sonuçların TSİ ile 21.00 sularında belli olması bekleniyor.
Kayıtlı 9 milyon 855 bin 29 seçmenin olduğu Yunanistan'da 20 bine yakın sandıkta oy kullanıldı. Kayıtlı seçmenlerden 5 milyon 82 bini kadın. Seçmenlerden 108 bini ise ilk kez oy kullanma hakkına sahip oldu. Yunanistan'daki gazetecilerin izlenimlerine göre 'Hayır' cephesi çok az farkla önde. Ancak sağlık bir anket sonucu yok. Sandıklar saat 19.00 sularında kapandı. Sonuçların Türkiye saatiyle 21.00 sularında belli olması bekleniyor.
Yunan televizyonlarının sandık çıkış anketlerine göre 'Hayır' oyları yüzde 51-52, 'Evet' oyları yüzde 48-49 oranında. Kesin sonuç oyların sayılmasıyla belli olacak.

Geçen ayın sonlarına doğru gerçekleşen Avro Kuşağı Maliye Bakanları Toplantısı'nda Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu'nun sunduğu ve iki metinden oluşan mevcut kurtarma paketinin tamamlanması, ileriye dönük reformlar ve borç sürdürülebilirlik analizinden oluşan teklifin hükümetçe kabul edilip edilmemesi için sandığa giden halk "evet" ya da "hayır" kararını oyladı. Referandumun geçerli olabilmesi için kayıtlı seçmenin yüzde 40'ının sandığa gitmesi gerekiyor.

EVET ÇIKARSA İSTİFA EDECEK

Yunanistan Başbakanı Çipras, sandıktan evet çıkarsa istifa edeceğini duyurmuştu. Ülkede başta Çipras olmak üzere ‘Hayır’ taraftarları ‘Yunan halkının onuru için AB’ye karşı direnmenin’ tek yol olduğunu savunurken, ‘Evet’ diyenler Avrupa Birliği üyeliği dışında kalan bir Yunanistan’ın krizden kafayı kaldıramayacağı görüşünü ifade ediyor.

YUNANİSTAN'IN KİME NE KADAR BORCU VAR?

Haftalardır bütün dünyanın izlediği Yunan ekonomik krizinde sırada Pazar günü gerçekleşecek referandum var. Peki Yunanistan'ın kime ne kadar borcu var? Yunan Kamu Yönetimi Ajansı'nın açıkladığı detaylı borç listesi...
Yabancı bankalar
2.4 milyar Euro
National Bank of Greece
4.3 milyar Euro
Diğer borçlar
10.5 milyar Euro
Yunan bankaları
11 milyar Euro
Avrupa Merkez Bankası
20 milyar Euro
İspanya
25 milyar Euro
IMF
31 milyar Euro
Diğer Euro Bölgesi üyeleri
34 milyar Euro
İtalya
37 milyar Euro
Fransa
42 milyar Euro
Diğer tahviller
48.8 milyar Euro
Almanya
56 milyar Euro