Fransa 'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo 'ya yönelik saldırıyı gerçekleştiren üç kişiden biri teslim oldu. Saldırıyı gerçekleştiren diğer iki kişinin kardeş oldukları bilgisi verilmişti. Fransız polisi, kimliklerini açıkladığı 34 yaşındaki Said Kouachi ile 32 yaşındaki Cherif Kouachi'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Paris'teki saldırıyı yapan üç kişiden biri olduğu bildirilen 18 yaşındaki Hamid Murad'ın teslim olduğu belirtiliyor. Parisien gazetesi, saldırganlardan 18 yaşındaki Hamid Murad'ın Charleville Mezieres şehrinde polise teslim olduğunu öne sürdü. Charleville Mezieres şehrinde düzenlenen operasyonda Kouachi'nin de 19 yaşındaki bir akrabasının sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi. 2 kardeşin birkaç yakınının daha sorgulanmak için gözaltına alındığı öne sürülüyor.

Polis, Reims şehrindeki Croix-Rouge sitesinde bulunan 2 apartmana da dün gece geç saatlerde operasyon düzenledi. Parisien gazetesi, polis kaynaklarına dayanarak Kouachi kardeşlerin, 1995 ve 2008 yılında Fransa'da gerçekleşen bir saldırılardan dolayı gözaltına alınıp 18 ayı ertelemeli 3 yıl ceza aldığını yazmıştı.



POLİS, ARANANLARI İNTERNETTEN DUYURDU

Polis, iki şüphelinin fotoğraflarını 'www.securite.interieur.gouv.fr' adresinden yayınlayarak tanıyanlar ve görenlerden yardım çağrısında bulundu. Polis, ücretsiz aranabilecek olan 0805 numarasını vererek gören ve tanıyanların iletişime geçmeleri istedi.

Saldırı anına ilişkin amatör görüntülerde, teröristlerden birinin "Allah-u Ekber" diye bağırdığı ve "Hz. Muhammed’in öcünü aldıklarını" söylediği duyulmuş; binada bulunan görgü tanıklarından biri de Fransız medyasıyla yaptığı görüşmede saldırganlardan birisinin kendini El Kaide üyesi olarak tanıttığını söylemişti.