Avro Bölgesi liderleriyle yeni bir kurtarma paketi konusunda anlaşma yapılmasını protesto eden yaklaşık 500 kişi Çipras'ı eleştiren protestolara kalkışınca polis müdahale etti.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümeti tarafından kabul edilen kurtarma paketine karşı gösteri düzenledi. Polisin müdahale ettiği gösteride gözaltına alınanlar olduğu belirtiliyor.

Yunan hükümetinin Avro Bölgesi liderleriyle yeni bir kurtarma paketi konusunda anlaşmasını protesto eden Antikapitalist Cephe üyeleri, Klafthmonos Meydanı'nda toplanarak parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı'na doğru yürüdü.

Yaklaşık 500 gösterici, "Halkın daha çok fakirleştirilmesine hayır", "Çipras her şeyi mahvetti" ve "Yeni kemer sıkma politikalarına hayır" ifadelerinin yer aldığı pankartlar taşıyarak, Sintagma Meydanı'nda hükümet karşıtı sloganlar attı.

Polis ve göstericiler arasında tansiyon yükseldi. Polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Polisin bazı göstericileri gözaltına aldığı belirtildi.

Yunan parlamentosu, Avrupa Birliği'nden ülkeye toplam 86 milyar Euro değerinde kredi ve hibe akışı ve yeni kemer sıkma politikaları getirecek üçüncü kurtarma paketini oyluyor.