Okul Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu, okul dijitalleşme ve uluslararası iş birliği odaklı projesini başarıyla tamamladı. Projenin temel amacı, öğretmenlerin dijital becerilerini güçlendirerek eğitim kalitesini artırmak ve farklı kültürlere sahip öğrencilere daha etkili bir eğitim sunmaktı.

‘’Avrupa'dan Gelen Deneyimle Yenilikçi Adımlar Atılıyor!"

Okulun öğrenci profili göz önüne alındığında, yabancı uyruklu ve Türkçe bilmeyen öğrenci sayısının oldukça fazla olduğu görülmekte. Bu durum, öğretmenleri farklı dil ve kültürlere sahip öğrencilere eğitim verirken zorluyordu. Bu nedenle, okul, dijital uygulamalar ve web teknolojileri üzerine bir proje geliştirdi. Bu proje kapsamında öğretmenler, Avrupa'da kullanılan dijital uygulamaları inceledi ve deneyim kazandı.

Projenin hedefleri arasında, öğretmenlerin dijital becerilerini artırarak eğitim süreçlerinde etkileşimli ders içeriklerini yaygınlaştırmak ve öğrencilere daha çağdaş bir eğitim sunmak bulunmaktadır. Proje aynı zamanda öğretmenlerin Avrupa'da işbaşı gözlem faaliyetlerine katılarak dijital uygulamaları bizzat incelemelerini sağladı.

Sabancı ve Enerjisa'dan Hatay'a okul Sabancı ve Enerjisa'dan Hatay'a okul

Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler arasında uzman daveti ve işbaşı gözlem hareketliliği bulunmaktadır. Okul, deneyimli bir Avrupalı uzmanı davet ederek öğretmenlere dijital beceriler ve eğitimde kullanılan web uygulamaları konusunda eğitimler aldırdı. Ayrıca, öğretmenler İspanya'da bulunan iki farklı okulda 5 gün boyunca eğitim faaliyetlerine katılarak iyi uygulamaları inceledi ve bu uygulamaları okullarına aktardı.

"Okulumuz, Uluslararası Standartlara Uygun Dijital Araç Kullanımıyla Eğitimde Yenilikçi Adımlar Atıyor"

Proje sonuçlarına göre, okulun eğitim-öğretim faaliyetlerinde uluslararası standartlara sahip dijital araç kullanımı artırıldı. Öğretmenlerin dijital becerileri gelişti ve bu beceriler diğer öğretmenlere aktarılarak web teknolojilerinin eğitimde daha yaygınlaşmasını sağlandı. Proje aynı zamanda okulumuzun uluslararası alandaki iş birliği ağını genişleterek daha farklı çalışmalar yapma imkanına kavuşmasını sağladı.

Ali Volkan Nizamoğlu, projenin başarısıyla ilgili olarak, "Öğrencilerimize daha çağdaş, etkili ve zengin bir eğitim sunarak onları geleceğe hazırlamayı hedefledik. Bu projede yer alan öğretmenlerimiz uluslararası deneyim kazanarak okulumuza yeni bir bakış açısı getirdiler. Projenin başarısıyla okulumuz, dijitalleşme konusunda örnek bir kurum olarak öne çıktı ve bu başarı, gelecek nesillerin daha iyi bir eğitim almasına katkıda bulunacak" şeklinde konuştu.