Eğitime bakışı ve vizyonu ile standart eğitim kurumlarından çok farklı olan ve üç nesil öğretmen geleneğinden gelen Emre ÜNLÜ tarafından 2002 yılında butik dershane olarak kurulan DRC, bugün “kolej” çatısı altında anaokulundan başlayarak, lise eğitiminin sonuna kadar eğitim veren bir eğitim kompleksine dönüştü.

Kolejin Maltepe ve Küçükyalı’da hizmet verdiğini ve önümüzdeki 3 yılda, Ataşehir, Tuzla ve Beylikdüzü projelerinin de masada olduğunu söyleyen DRC Kolejleri kurucusu Emre Ünlü şöyle konuştu: “ Butik dershanecilikten geldiğimiz için öğrencilerin ve velilerin beklentilerini tam anlamıyla nasıl karşılayacağımızı, tam öğrenmenin nasıl gerçekleşeceğini çok daha iyi biliyoruz. Yıllarca temeli güçlü olan öğrenciye daha pratik ağırlıklı, zayıf öğrenciye de temeli güçlendirmeye yönelik eğitim programları hazırlayıp uyguladık.” dedi.



“DÜNDEN BUGÜNE 8000’I AŞKIN ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİK”

Emre Ünlü; “Eğitim doğru metot, doğru eğitimcilerle ve doğru yerde hedefine ulaşır. DRC Okullarında öğrencilerin kişisel yönelim ve yeterlilikleri ölçüsünde sınıfları, kulüpleri ve diğer aktiviteleri belirlenir. Buradaki amaç her öğrencinin eksiğinin tamamlanması, var olan kazanımlarınsa geliştirilmesidir. DRC’li öğretmenler öğrencisini amacına ulaştırır öğretmeyi sevdirir. Şimdiye kadar 8000’i aşkın öğrenciye hizmet vermiş olmamızın ve kurumumuzun bu ilerleyişinin en önemli noktası eğitimcilerimizin kalitesi ve gerçek bir eğitimci kurumu olmamızdır.”

“D-STEM ÇALIŞMALARIYLA KENDİ ROBOTUNU YAPAN GENÇLER!”
Eğitimde klasik öğretme metotlarından kopmanın çok doğru olmadığını düşünüyoruz diyen Ünlü: “Salt İnteraktif eğitime dayalı yöntemler öğrencilerin ilgisini anlatılanların içeriğinden çok, anlatma yöntemine yönelttiği için amacına ulaşamamaktadır. Fakat gençlerimizin bilişime karşı olan merakını ve değişen dünyayı görmezden gelmek, zamanı durdurmakla eşdeğer. İşte bu yüzden DRC Kolejleri’nde öğrencilerimizin bilişime olan merakını üretime yönlendiriyoruz. Bilgisayar oyunlarıyla sanal ortam ve sosyal medyayla dünyadan kopan değil yaptığı kodlama ve yazılımlarla, geliştirdiği robot ve projelerle üreten, ürettikçe dünyaya sıkıca sarılan gençler yetiştiriyoruz. DRC Kolejleri’nde bilgisayar laboratuvarlarımızdaki D-STEM çalışmalarıyla sanal ortamda ürettiklerini matematik ve fende öğrendikleriyle sentezliyoruz. Dolayısıyla eğitimi teoride bırakmayan, uygulayarak, görerek, yaşayarak öğreten okul olmamız sebebiyle ‘anlatan değil, öğreten eğitim kurumları’ diyoruz.” 



“BAŞARIMIZI ZORUNLU 3 DİLDE EĞİTİMLE DİLLENDİRDİK”

Sınavlara hazırlık konseptli okulculuğun başlatıcılarından olan Emre Ünlü; “İstanbul’da en çok özel ders veren kurumlardan biriydik. 6 yıllık Dil Okulları geçmişimizle de kolejin alt yapısını oluşturduk. Bugün üç yabancı dilli bir okul profilimiz var. İngilizce, Fransızca ve Almanca eğitim veriyoruz. T.C Milli Eğitim Bakanlığı’nın programını ve yönetmeliklerini uygulamakta, aynı zamanda da ‘’OXFORD UNIVERSTY PRESS’’, “NATIONAL GEOGRAPHIC”, “CAMBRIDGE ENGLISH” materyallerini kullanarak yüksek akademik başarıyı destekliyoruz.”

“OKUL ÜZERI DERSHANECİLİK”
Emre Ünlü; “Eğitimdeki birikimlerimizden yola çıkarak okul üzerine dershanecilik programını geliştirdik. Öğrenci normal eğitimine devam ediyor. Aynı zamanda test ağırlıklı çalışmaları da yapıyor. Artı, birçok kurumun söylediği ama bizim ekstra olarak yaptığımız ödev çalışmalarına ayrı bir zaman ayırıyoruz. Velilerden bunun için ayrı bir ücret almıyoruz çünkü bunu bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Eğitimin merkezi okul, ödevin yeri yine okuldur diyoruz.”

“HEDEF 5 YILDA 5000 ÖĞRENCİYİ OKUTACAK KAMPÜSLER”
Emre Ünlü, Maltepe Kampüsü ile ilgili şu bilgileri verdi; “Maltepe kampüsümüz 4000 metrekare kapalı olan 1500 metrekare açık alanıyla, açılacak olan yeni kampüsler içersinde orta ölçekli bir kampüs. 42 adet 15’er kişilik derslik, kapalı spor salonu, jimnastik salonu, fen laboratuvarları, görsel sanatlar odası, müzik odaları gibi standartların yanı sıra 3 boyutlu laboratuvar, matematiği oyunlarla sevdiren sensörlü ekipmanlar ve ‘paranın geçmediği kampüs’ projesiyle kampüs kart uygulaması gibi bir çok teknolojik alt yapıyı içerisinde barındırıyor. Yeni kampüs projelerimizi 3 ila 5 sene içerisinde faaliyete geçirmeyi ve 5000’in üzerinde bir öğrenci sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.”



ROBOT&BİLİŞİM AKADEMİSİ

DRC Koleji çocukların robot yapabilecekleri, kendi bilişim sistemleri ve internet sitesini kurabilecekleri “Robot ve Bilişim Akademisi” dersini anasınıfından 11.sınıfa kadar uyguluyor.

3D LABORATUVAR&EĞİTİM
Kolejin 3D Laboratuvarında öğrencilerin bilimsel gerçekleri 3 boyutlu haliyle görmeleri sağlanıyor.

DRC CLUB
Kolejde öğrencilerin sosyal ve kültürel yönlerini de geliştiriliyor, güçlendiriliyor. Yüzme, futbol, satranç, voleybol, basketbol, yakartop, halk oyunları, modern dans, şiir dinletileri, müzik, resim kulüpleri ile öğrenciler kendi istedikleri ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştiriyorlar bu kulüplerle sosyal sorumluluk bilincine ulaşıp bu yaşta hayatı daha iyi anlıyorlar.

ZİHİN HARİTALARI&ANLAYARAK HIZLI OKUMA VE HAFIZA TEKNİKLERİ
Zihin, kontrol edilebilmesi en zor fakat doğru yönlendirmeler yapıldığında da bireylerin en büyük yardımcısıdır. DRC Kolejleri’nde verilen hafıza teknikleri, zihin haritaları, hızlı okuma teknikleri eğitimiyle öğrenciler hayata bir adım önde başlıyor.

AKADEMICA
Sadece DRC Kolejleri’nde uygulanan bir öğretim modeli. Akademik eğitimin şemsiye gibi her şeyin üstünde olduğu, konuların TEOG sınavlarına girmeden çok önce bitirildiği, belirli sınıflarda uygulanan, kişiye özgü yöntemler içeren bir program. Senede öğrencilere 30.000 soru çözdürülüyor.

http://www.drckolejleri.com