15 Mart Pazar günü yapılan YGS'de, Türkçe testinden hangi sorunun yanlış olduğu ortaya çıktı. Sınavdan sonra Hürriyet Gazetesi’ndeki uzman değerlendirmelerinde yer alan ‘yanlış soru iddiası’ doğru çıktı. ÖSYM, o soruyu iptal ettiğini duyurdu.

YGS'DE BİR SORU İPTAL EDİLDİ
YGS’ye katılan Fen Bilimleri Dershanesi’nden Türkçe Öğretmeni Mutlu Kılavuz, YGS sınavının ardından Hürriyet'e Türkçe sorularından birinin iki cevaplı olduğunu ve kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini söylemişti. Kılavuz’un iddiasına göre, bu soruda yazım kuralları konusundan ayrı yazılması gereken ‘ki’ bağlacı bitişik ve yine aynı soruda bitişik yazılması gereken ‘başkişi’ kelimesi de ayrı yazılmış.

Soruda hangi kelimenin yanlış yazıldığı soruluyor. Buna göre iki doğru cevabı olan bir soru olduğu için kesinlikle iptal edilmesi gereken bir soruydu. ÖSYM'nin de bu soruyu iptal ettiği ortaya çıktı.

SONUÇLARIN NASIL DEĞİŞECEĞİ BELİRSİZ!
Sorunun iptal olmasının ardından sonuçların nasıl etkileneceği merakla bekleniyor. Bakalım sınavı sorunsuz atlattık diyen ÖSYM şimdi nasıl bir yol izleyecek.

YGS sonrası sınavı değerlendiren uzmanlar bu sorunun iki doğru cevabı olduğunu savunmuştu. Soruda, yazım kuralları açısından ayrı yazılması gereken ki bağlacı bitişik ve yine aynı soruda bitişik yazılması gereken başkişi kelimesinin de ayrı yazıldığını belirten uzmanlar, sorunun kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini belirtmişlerdi. ÖSYM’nin de bu soruyu iptal ettiği ortaya çıktı.