22 Haziran’da uygulanan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları açıklandı. Adaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesi üzerinden sonuçları öğrenebilir. (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı - PYBS sonuçları haberinyoksa.com/'da)

22 Haziran’da uygulanan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları açıklandı. Adaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesi üzerinden sonuçları öğrenebilir. (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı - PYBS sonuçları haberinyoksa.com/'da)

22 Haziran’da uygulanan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları açıklandı. Adaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesi üzerinden sonuçları öğrenebilir. (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı - PYBS sonuçları aksam.com.tr'de)

Sınav 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıflara 22 Haziran’da uygulandı. Adaylar MEB’in internet sitesi üzerinden T.C kimlik numaraları ve doğum tarihi bilgilerini girerek sonuçları öğrenebilir. Sınava giren öğrenciler, 6-15 Ağustos tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacak. Yerleştirme sonuçları ise 25 Ağustos’ta açıklanacak.

PYBS sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız

 

PYBS Sınav Takvimi, 2014 PYBS Sorgulama, 2014 PYBS Burs Kontenjanları, PYBS 2014 Sınav Sonuçları - PYBS Burs Kontenjanları - Burs Sorgulama, 2014 PYBS Sonuçları, MEB PYBS Sonuçları Açıklandı Mı?, 2014 PYBS Burs Sorgulama, PYBS'ye Nasıl Başvurulur?, 5. Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 9. Sınıf, 10. Sınıf, 11. Sınıf Bursluluk Sınavları, 2014 PYBS Burs Kontenjanları, Burs Sorgulama, Toplam 852 bin 701 aday PYBS Başvurusunda Bulunduğu PYBS Sonuçları Açıklandı Mı? PYBS Sonuçları ve En Güncel Bilgiler aksam.com.tr'de

PYBS 2014 Sınav Sonuçları - PYBS Burs Kontenjanları - 2014 Burs Sorgulama, PYBS Sonuçlarını Nasıl Öğrenebilirim?, PYBS Sonuçları Nereden Öğrenilir?, PYBS İçin Kaç Puan Gerekli?, 2014 PYBS Burs Kontenjanları, PYBS Nedir?,

22 Haziran tarihinde PYBS soruları ve cevaplarını MEB'in sitesinde yayınlandı. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Sınav Sonuçları Açıklandı. Toplam 852 bin 701 kişinin girdiği PYBS Sonuçları Açıklandı. Sonuçlar haberimizin devamında...

PYBS’nin 857’si yurt içi, 1’i yurt dışı olmak üzere toplam 858 sınav merkezinde Türkiye saatiyle 14.00’de başladığı ve özel eğitim öğrencilerine verilen 30 dakika ek süre ile birlikte saat 16.30’da sorunsuz şekilde tamamlandığı belirtilen MEB açıklamasında, şunlar yer aldı:

“PYBS'ye 5, 6, 7, 9, 10, 11’inci sınıf öğrencisi toplam 852 bin 701 aday başvuruda bulunmuştur. Sınav soruları ve cevapları, (22 Haziran) saat 17.30’dan itibaren www.meb.gov.tr adresinde yayımlandı. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıfların PYBS sonuçları ise 21 Temmuz 2014 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. Öğrencilerimizin eğitim hayatları için önem arz eden bu sınavın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm görevlilerimize teşekkür eder; sınavın başta öğrenci, öğretmen ve velilerimiz olmak üzere eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

Kılavuz internette yayımlandı

Öğrenciler "PYBS Kılavuzu"na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecek. Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamayacak. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramayacaklar.

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBS'ye müracaat edebilecekler; ancak sınavı kazananlar MEB'e bağlı resmi okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilecekler.

Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtilen kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılacak. Parasız yatılılığa hak kazandığı okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik gereğince parasız yatılılıktan bursluluğa geçirilmesi mümkün olmayacak. Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmeyecek.

Başvuru yapabilmek için diğer koşulların yanı sıra ailenin 2013 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2014 Mali Yılı için tespit edilen 6 bin 150 TL'yi geçmemesi şartı gerekiyor. Geliri bu rakamı geçenlerin, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yer alanlar hariç hangi kontenjan grubunda olursa olsun PYBS başvuruları kabul edilmeyecek.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı TC vatandaşı olan öğrenciler, T.C. kimlik numarasıyla, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise yabancılara verilen numara ile başvuru yapacaklar. Bu öğrencilerden sınavı kazananlar 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren
Türkiye'deki MEB'e bağlı resmi okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilecekler.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda engel durumlarına uygun hizmet alabilmeleri ve bu öğrencilerin bilgilerinin sisteme işlenmesi amacıyla; okul müdürlüğünün/velinin, bağlı bulunduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmesi zorunlu olacak. Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin adreslerine ilişkin bilgilere http://orgm.meb.gov.tr/alt_sayfalar/kurum.asp internet adresinden ulaşılabilecek.

5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıfların sınavı, 22 Haziran 2014 Pazar günü tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da merkezi sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapılacak. Sınavda 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olacak.

PYBS sonuçları, 21 Temmuz 2014'de yani bugün açıklandı

PYBS sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız