TBMM Genel Kurulu'nda devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı üçüncü tur görüşmelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türk Akreditasyon Kurumu'nun bütçeleri görüşüldü.

Görüşmeler sırasında Yıldırım’dan trafik sigortasına yönelik açıklama geldi.

KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Bir takım yasal boşluklardan yararlanılarak sigorta kapsamındaki hasarların miktarının arttığına, sigorta sisteminin de buna dayanarak primleri artırdığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, “Bugünlerde yapacağımız bir düzenleme ile kasko ile trafik sigortasının içeriğini göz önünde bulundurarak tek bir poliçeye döndürüp, yasal boşluktan kaynaklanan istismarın önüne geçerek yeni bir sigorta sistemini devreye sokacağız. Kısa süre içinde bu çalışmayı tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Yıldırım, havacılık sektörüne yönelik de bilgi verdi ve dünyada havacılık sektörünün yüzde 5 büyürken, Türkiye’de havacılığın yüzde 15 seviyelerinde büyümeye devam ettiğini söyledi.

Görüşmelerin sonunda hükümet adına söz alan Bakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin 13 yılına bakıldığında ulaştırmada nereden nereye gelindiğinin görülebileceğini belirterek, ulaşım ve iletişimin Türkiye’nin geleceği için ne anlama geldiğini değerlendirdi.

Ülkemizin milli geliri içinde istihdam bakımından ve büyüme bakamından ulaşım ve iletişimin büyük bir katkısı var” diyen Bakan Yıldırım, 13 yıllık dönem içinde ulaştırma ve haberleşmenin GSYH içindeki büyüklüğünün yüzde 10’dan yüzde 15’e yükseldiğini kaydetti.