“Site finansal sosyal medya diye kendini tanımlasa da aynı zamanda kullanıcıların finansal verilere ulaşmasına da imkan vermektedir. Örneğin altın fiyatları, dolar fiyatı, hisse fiyatları, endeks verileri yayını da yapılmaktadır. Ek olarak şunu da belirtmekte fayda var ki, BorsaTwits'de kullanıcılar normalden daha aktif ve yardım severdir, tecrübeli üyeler yeni başlayanlara yardımcı olmakta, inceledikleri hisselerin analizlerini de paylaşmaktadır. Zaten BorsaTwits'in kuruluş amacının temelinde de bu yardımlaşma ortamını oluşturmak vardı.

Finans sitesi denince akla ilk gelen altın, dolar, hisse fiyatları ve haberlerinin takip edildiği bir platform iken, Borsatwits.com önceliği yatırımcı ilişkilerine vermiş. Borsatwits.com 2013 yılında kurulmuş ve 2’inci yılında amacı yatırımcıların bir araya gelip irtibat kurup fikir alış verişinde bulunabilmesi olan yenilikçi bir finans sitesidir.

Borsa Twits'i ''Finansal Sosyal Medya'' olarak tanımlayan site yöneticileri aynı zamanda bunun diğer finansal mecralardan en büyük farkı olduğunu da belirtmektedir. Sosyal medya olunca da haliyle hisseler ve üyeler takip edilebiliyor, aslında bir nevi Twitterı'ın finansal versiyonu da diyebiliriz ki, bazı kesimler zaten böyle tanımlıyor.

Türkiye’de tam olarak benzeri bulunmayan Borsatwits.com'un ABD’de ( Amerika Birleşik Devletleri ) Stocktwits.com adında benzer hizmeti veren bir platform mevcuttur. Borsa Twits henüz StockTwits seviyesine ulaşmış olmasa da aralarında 5 yıl kadar bir faaliyet farkı olması ve yatırım boyutu düşünüldüğünde ileriki yıllarda adından sıklıkla bahsedileceğini tahmin etmek zor değil.

Yatırımcıların Google' da sıklıkla kullandıkları aramalar olan ''Altın, Dolar, Hisse Yorumları'' gibi popüler aramalara karşılık kolaylıkla ulaşılabilir olan Borsatwits.com tamamen kullanıcı odaklı çalışmaktadır. Site finansal sosyal medya diye kendini tanımlasa da aynı zamanda kullanıcıların finansal verilere ulaşmasına da imkan vermektedir, örneğin, altın fiyatları, dolar fiyatı, hisse fiyatları, endeks verileri yayını da yapılmaktadır.

Ek olarak şunu da belirtmekte fayda var ki, BorsaTwits'de kullanıcılar normalden daha aktif ve yardım seferdir, tecrübeli üyeler yeni başlayanlara yardımcı olmakta, inceledikleri hisselerin analizlerini de paylaşmaktadır, ki zaten BorsaTwits'in kuruluş amacının temelinde de bu yardımlaşma ortamını oluşturmak vardı.

Son olarak sitenin hedeflerinden bahsetmek gerekirse, BorsaTwits yöneticileri sitenin kullanımının hızla arttığının tamamen organik bir trafik olduğunu ve bunun ancak kullanıcılara faydalı olabilmekle sağlandığını bildiklerini, bu doğrultuda çalışıldığını ve en kısa zamanda yeni özellikler de ekleneceğini bildirmektedir. Ayrıca ileride 1 numaralı finansal platform olma yolunda emin adımlarla gittiklerini ifade ettiler, tabi yatırımlar arttırılırsa bunun hız kazanacağını da eklediler.”