Yapımını üstlendiği iş merkezi ve konut gibi farklı kullanım amaçlarına sahip projeleri taahhüt ettiği sürede ve kalite de teslim etmeyi başaran CMD, markalı projelerin aranan iş ortağı oldu.

Yetişmiş teknik kadrosuyla projelerin sıfır hata ile zamanında teslim ederek sektöründe güven oluşturan CMD Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Doğan, şirket olarak inşaat sektörünün vitrin ve marka projelerinde yer aldıklarının altını çizdi.

Kendi markası ile kentsel dönüşüm projeleri de hayata geçiren Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Doğan ile inşaat sektörünü ve projelerini konuştuk.

■■ CMD Mühendislik hakkında bilgi verir misiniz?
CMD Mühendislik faaliyetlerine 2010 yılında mühendislik ilkelerini temel alarak başlamıştır. Çok çalışmanın, müşterilerine duyduğu saygının ve verdiği sözleri zamanında yerine getirmenin bir sonucu olarak alanında marka projeleri yapan öncü bir mühendislik firması olarak faaliyetlerine devam ediyor. İstanbul ve dışında marka projelerin taşeronluğunu yürütüyoruz. Bugüne kadar; Artaş İnşaat’ın Avrupa konutları – Ataköy – Topkapı - Tem2 projelerinde payımıza düşeni bitirip teslim ettik. Ayrıca Fer Yapı’nın - Parima- İstwest - Premium kampüs projelerinde payımıza düşen kısımları yapıp teslim ettik. Şu an devam eden ve yeni anlaştığımız projeler ise; Artaş -İnwest ortaklığında Vadi İstanbul Projesi, Baray-İmaj-Ejot ortaklığında Levent life 2 projesi, Nef Grubu -Bodrum Yalıkavak Projesi, Rönasans -Maltepe projesidir. Kendi kentsel dönüşüm projemiz olan Kartal konut projemiz de ise çalışmalarımız devam etmektedir. Yine Eroğlu Grubunun Skyland projesinin Avm kısmının tüm ince işleri için karşılıklı mutakabata varıldı ve bayram sonrası sözleşmeyi imzalayıp çalışmalara başlayacağız.



■■Çalışma alanlarınızdan bahseder misiniz?
Biz CMD Mühendislik olarak özelikle ince işlerin uygulaması konusunda uzman olduk. Fabrika, iş merkezi, Avm, konut gibi farklı kullanım amaçlarına sahip birçok yapıyı üretebilecek malzemeye, makine parkına ve tüm bunların yanında yetişmiş tecrübeli insan gücüne ve kadroya sahibiz. Yaklaşık projeler de 250’ye yakın çalışanımız var. Ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında binalarını yenilemek isteyen vatandaşlarımıza da uygun koşullarda hizmet sağlıyoruz.



■■Sektör hakkındaki düşünceleriniz neler?
İnşaat sektörü 200’den fazla yan sektörle birlikte ülke ekonomimizin lokomotifi konumunda. Hükümet vergi ve faiz indirimleriyle önemli destekler de veriyor. Yaşanan durgunluğa rağmen hükümete olan güvenden dolayı sektörün öncü kurumlarının yatırımlarını sürdürmesi de önemli. İnşaat sektörü bu kadar revaçta olsa da, bu alanda kalıcı ve başarılı olmak tek başına yeterli değil. Yani sadece inşaat sektörü ile Türkiye ekonomisi ayakta tutulamaz. O yüzden farklı sektörlerinde planlaması yapılmalı ve güçlü olmaları gerekiyor. Taşeronluk sisteminin ülke koşullarında hem kâr hem de sözleşme koşulları açısında gün geçtikçe daha lehimize zorlaştığı, Ortadoğu ve Rusya bölgelerindeki inşaat sektörünün daralmasından dolayı, o bölgelerde boşa çıkan taşeronların da Türkiye ye kayması sonucu, anlaşma fiyatlarını da kâr bazında düşürmektedir. Eskiye göre taşeronların koşulları maalesef daha da zorlaştı.



■■Kurum olarak hedefleriniz nelerdir?
Asıl hedefimiz birkaç kurumsal şirketimizin taşeronluğunu yürütüp, kendi özel markamızla yapmaya başladığımız projelerle konut sektöründe var olmaya devam edeceğiz. Piyasa şartları iyi giderse 2018 de tek noktada 200 dairelik bir proje girebiliriz. Teknik kadromuzu geliştiriyoruz. Yani proje bazlı kadrodan yana değil sürekli olacak bir kadroya sahip olacağız.

■■Örnek aldığınız herhangi bir işadamı var mı?
Tabiki her işadamının bir örnek aldığı kişi vardır. Benimde Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Süleyman Çetinsaya çok saygı duyduğum ve örnek aldığım bir büyüğümüzdür. İşlerini birebir takip eden ve çalışanlarının tüm haklarını zamanın da ödeyen, projelerini zamanında bitiren bir işadamı olarak görüyorum kendilerini. 

Kaynak :