Sektöründe bir dünya devi olan, bir çok ilki ve yeniliği sektöre kazandırın Emuge Franken 2008 yılından bu yana Türkiye’ deki çalışmalarını bayi ağını genişleterek devam ettiriyor. Bir asra yaklaşan faaliyetleri ile sektörün de bir dünya devi olan Emuge Franken, bugüne kadar diş açma, parça tutucu sistemleri ve freze takımları konularında birçok yeniliğe imza attı.

Şirketin geliştirdiği ürünler otomotiv ve otomotiv yan sanayinde, genel mühendislik ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren birçok kuruma büyük zaman ve maliyet avantajı sağladı.2000 m2 alana kurulu arge bölümü ile yeni ürün geliştirip sektöre sunmaya devam ettiklerini belirten şirketin Türkiye Genel Müdürü Atilla Saygıner ile, şirketin bir asra yaklaşan faaliyetlerini ve Türkiye’ de kısa sürede zirveye giden çalışmalarını konuştuk.

Emuge Franken hakkında bilgi alabilir miyiz?
Emuge şirketi 1920 yılında Sayın Richard Glimpel tarafından kuruldu. Kısa sürede büyük ilerleme kaydeden Emuge, kurucusu bay Glimpel’ in daha önce çalıştığı, 1916 yılında kurulan Franken firmasını satın alması ile EMUGE FRANKEN kurumsal çatısı altında çalışmalarını sürdürmeye başladı. EMUGE FRANKEN bugün, 46 bin m2 kapalı alanda üretim gerçekleştiren, dünyanın 44 ülkesinde faaliyet gösteren bir dünya devi haline geldi. Şirketimizin sadece Almanya’ da 1400 kişilik bir personel kadrosu bulunuyor.

"110.000 adet ürün yelpazemiz var"
Emuge FRANKEN, 110.000 adet değişik kalemden oluşan standart ürün yelpazesi ile müşterilerinin zaman ve maliyet tasarrufu sağlamalarına yönelik çözümler üretmek için üretim proseslerini optimize etmeye odaklanmıştır. Talaş kaldıran kılavuzlar, ovalama (ezme) kılavuzları, diş katerleri (matkap kombine ve freze kombine), paftalar, geçer ve geçmez mastarlar, azdırma çakıları, kılavuz tutucular ve ataçmanları, takım tutucular ve iş parçası tutucu sistemleri EMUGE’nin ürün yelpazesi içinde yer almaktadır.

Türkiye faaliyetleri nasıl gidiyor?
2008 yılından buyana Türkiye’ de faaliyet göstermekteyiz. Şu anda 10 kişilik ekibimiz ile 6 bölgede müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Burç Ezgü Ankara bölge ve bayiler sorumlusu, Kadir Çetin Bursa bölge sorumlusu, Nurcan Kaplan İstanbul Anadolu bölge sorumlusu ve Can Sarıoğlu İstanbul Avrupa bölge sorumlusu, Kenan Yıldırım İzmir bölge sorumlusu ve Hasan Özdemir uygulama teknikleri sorumlumuz olarak çalışmaktalar ayrıca merkez ofisimizde Aysan Ürgün ve Bihter Ünde iç satış sorumluları olarak görev yapmaktadır. Hali hazırda Adana’da Gül-Tek Hırdavat, Ankara’da Mattek Kesici Takımlar, Bursa’da Het Makina, Eskişehir’de Ar-El Mühendislik, İstanbul Anadolu Yakası’nda Yuta Makina, İstanbul Avrupa Yakası’nda Orsel Limited, İzmir’de Trio Kesici Takımlar, Samsun ve Çorum’da Real Kesici, Kocaeli’nde Güney Mühendislik ve son olarak Konya’da Maskon Makine Hırdavat bizim bayilerimiz. Aynı şekilde bayi sayımızı da 15’e çıkartmayı hedefliyoruz.

Eğitime destek veriyoruz
Eğitim kurumsal olarak çok önem verdiğimiz bir konu her vesile ile üniversite ve teknik liselerde konferanslar vermekteyiz. Ayrıca bizden kesici takım isteyen tüm okullara karşılık yardımda bulunmaktayız. Bugüne kadar kılavuzlar ve diş açma konusunda Türkçe bir yayın bulunmamaktaydı, ilk olarak biz böyle bir yayın yaptık.

Türk Standartlarına uygunluk belgesi alan ilk ve tek kesici takım firmasıyız
Emuge Franken Türkiye, kısa zamanda ve tedarik sürekliliğini bozmadan müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için kesici takımlar konusunda Türk Standartlarına uygunluk belgesi alan ilk ve tek kesici takım firmasıdır. Tedarik sürecimizin kısa oluşu, sektörde tercih edilmemizin temel nedenlerinden biridir.

"Fiyat odaklı Pazar, sektöre ve yatırımcıya zarar veriyor"
Aslında sadece kalıpçılık sektöründe değil Türkiye’deki tüm sektörlerde var olan bir problem var. Biz yatırım yaparken, yarar ve kalite noktasından bakmıyor, cebimizden çıkan paraya bakıyoruz. Bizim sektörümüzde de böylesi bir anlayış hakim. Bizim sektörümüzde değerlendirme yaparken, yıllara yaydığınızda çok daha ucuza mal olacak sözde pahalı takımlar yerine çok kalitesiz tutucu ve takımlar tercih edilebiliyor. Bu noktada firmalar hem tezgahlarının fener miline hem iş parçasına ve hepsinden önemlisi uzun vadede ceplerine zarar verdiklerini görememektedirler. Kısa vadeli hesap yapılıp uzun vadede şirketler zarara uğramaktalar. Biz Emuge ve Franken olarak çözüm ortağı olduğumuz firmalara bu konuyu her zaman hatırlatıyoruz.