Türkiye'de profesyonel şirketlerinde vermeye başladığı filo yönetiminde en önemli ihtiyaç verimli ve ekonomik şekilde yönetilmesi. İşletme gideri, vergi, fiyat avantajı ile filo satışlarında canlılığın olduğunu belirten Kopuz Hizmet Grubu’nun başkanı Gökhan Kopuz, yaşanan bu trendin önümüzdeki yıllarda devam edeceğini söyledi. Kopuz “ Yılın her çeyreğinde 25 bin otomobil filo sektörüne satılıyor” dedi.



MARKALAR STOKLARINI TÜKETMEYE ÇALIŞIYOR
Otomotiv pazarının Aralık ayında 129 bin 720 adet olarak gerçekleştiğini söyleyen Kopuz, “Markalar baskı sebebiyle stokları tüketmeye çalışıyor. Kasım ayında 80-90 bin adet seviyesinde pazar yaşayacağız görünüyor. Aralık’ta kampanyaların süreceği bir ay olacak. Bu sene 730-750 bin arası satış öngörüyoruz” diye konuştu.



FİLO YÖNETMEK KOLAY MI?
Araç filosunun verimsiz kullanımı, trafik kazaları ve artan sigorta primleri, çalınan ve geri gelmeyen araçlar ve kargolar, artan yakıt maliyetleri: filonuzu iyi yönetememeniz durumunda şirketinizin karlılığını ve rekabet gücünü azaltacak ciddi problemlerden sadece birkaçı.

Özmal filo yönetimini birçok firma idari işler sorumlusuna yaptırmaktadır. Ancak idari işler personelinin işi sadece filo yönetimi olmadığı için aksattığı bir çok nokta vardır. İşte bu nedenlerle Avrupa'da ve gelişmiş birçok ülkede "Fleet Management " adı altında bir çözüm ortağı sistemi kurulmuştur.